hengityselimet

Hengityselinten koostuu elimiä ja kudoksia, jotka auttavat sinua hengittämään. Tärkein tämän järjestelmän osat ovat hengitysteihin, keuhkoihin ja liittyvät verisuonet ja lihakset, jotka mahdollistavat hengitys.

Hengitystiet ovat putkia, jotka kuljettavat happipitoista ilmaa keuhkoihin. Ne kuljettavat hiilidioksidia, savukaasun, ulos keuhkoista. Hengitysteihin sisällyttää

Air saapuu ensimmäisen kehon kautta nenän tai suun, joka kastelee ja lämmittää ilmaa. (Kylmä, kuiva ilma voi ärsyttää keuhkoja.) Ilma kulkee sitten läpi kurkunpää ja alas henkitorvi. Henkitorvi jakaa kahteen keuhkoputkien jotka tulevat keuhkoihin.

Airways

Ohut läppä kudosten kutsutaan epiglottis (ep-ih-GLOT-on) peittää windpipe kun niellä. Tämä estää ruokaa ja juomaa pääsemästä ilmakanavat, jotka johtavat keuhkoihin.

Keuhkot ja verisuonten

Paitsi suu ja joissakin osissa nenän, kaikki hengitysteihin on erityisen karvat kutsutaan värekarvojen (SIL-e-ah), jotka on päällystetty tahmea lima. Värekarvat ansa bakteereita ja muita vieraita hiukkasia, jotka tulevat hengitysteitä kun hengität ilmassa.

Nämä hieno karvat sitten lakaista hiukkaset nenää tai suuta. Sieltä ne on nielty, yski tai aivasti pois kehosta. Nenä karvat ja suun syljen myös ansa hiukkasia ja bakteereita.

Keuhkot ja liittyy verisuonia toimittaa happea lihasten ja hiilidioksidin poistamiseksi kehosta. Keuhkot olla kummallakin puolella rintalastaan ​​ja täyttää sisäpuolelle rintaonteloon. Your vasen keuhko on hieman pienempi kuin oikea keuhko jättävän sydämesi.

Keuhkoissa, sinun keuhkoputkien haara tuhansiin pienempiin, ohuempi putket kutsutaan keuhkoputkia. Nämä putket päättyvät risuryppäät pieniä kierroksen ilman pusseja nimeltään keuhkorakkuloihin (al-VEE-Uhl-eye).

Kukin näistä ilman pusseja on katettu jonka silmäkoko on pieniä verisuonia kutsutaan kapillaareja. Kapillaarien yhteys verkkoon valtimoiden ja laskimoiden, jotka liikkuvat veren elimistön läpi.

Keuhkojen (PULL-Mun-kuuta) valtimo ja sen oksat toimittaa verta runsaasti hiilidioksidia (ja puuttuvat happea) ja kapillaareja, jotka ympäröivät ilman pusseja. Sisällä ilman pusseja, hiilidioksidia siirtyy verestä ilmaan. Samaan aikaan, happi siirtyy ilmasta vereen kapillaareja.

Hapekkaassa verta sitten matkustaa sydämen kautta keuhkojen laskimoon ja sen oksat. Sydän pumppaa happipitoista verta ulos kehon. (Lisätietoja verenkiertoa, mene Health aiheet Miten sydän toimii artikkelissa.)

Keuhkot on jaettu viiteen pääosaan kutsutaan lohkoa. Jotkut ihmiset täytyy olla sairaita keuhkolohko poistettu. Ne voivat kuitenkin edelleen hengittää hyvin käyttää lopun keuhkolohkojen.

Lihakset lähellä keuhkoihin auttaa laajenevat ja supistuvat (kiristä) keuhkot, jotta hengitys. Nämä lihakset sisältävät

Kalvo on kupolin muotoinen lihaksen alapuolella keuhkoihin. Se erottaa rintaonteloon vatsaontelosta. Kalvo on tärkein lihas käytetään hengittää.

Väliset lihakset sijaitsevat välillä kylkiluut. Niillä on myös tärkeä rooli auttaa sinua hengittää.

Alta pallean ovat vatsan lihaksia. Ne auttavat hengittää ulos, kun hengitys nopeasti (esimerkiksi liikunnan aikana).

Lihaksia niskan ja solisluu alue auttaa hengittämään kun muut lihakset osallistuvat hengityksen eivät toimi hyvin, tai kun keuhkosairaus heikentää hengitys.

Lihakset Käytetään Breathing