ihon allergiat: tyypit ja laukaisee

allergiat Trends

Useimmat meistä ovat kuoppainen, kutiava, hilseilevä, tai punainen iho jossain vaiheessa elämäämme. Yksi yleisimmistä syypäitä? Ihon allergia.

Tärkeätä; On mahdollista, että pääluokkaan Raportin angioedeema Perinnöllinen ei ole nimi odotitte. Tarkista synonyymit listaus löytää vaihtoehtoinen nimi (t) ja häiriö osa-alue (t), jota tässä raportissa.

He tulevat eri muodoissa. Tässä ovat yleisimmin käytettyä

Kosketusihottumaa. Jos olet koskaan saanut ihottumaa, kun yllään uusi rengas tai käyttämällä eri saippua, olet todennäköisesti ollut tämän ehdon.

Ihosi koskettaa allergeenille, kuten nikkeliä tai kemikaali on saippua, lotion tai aurinkovoidetta.

Hiukkaset ilmassa, kuten siitepöly, voi myös käynnistää ihottumaa, kun ne laskeutuvat iholla. Lääkäri voi kutsua tätä “ilmassa kosketusihottumaa.”

Joissakin tapauksissa sinun on reaktio vasta sen jälkeen olet ollut auringossa. Tätä kutsutaan joskus “valoallergisia kosketusihottumaa.” Se tuoma joitakin kemikaaleja, kuten aurinkovoiteet, parranajo kosteusemulsio, ja hajusteita.

Oireet vaihtelevat lievästä vakavaan. Ne sisältävät

Et yleensä saa reaktio heti. Se voi kestää muutamasta tunnista 10 päivään. Tyypillisesti, se kestää 12 tuntia 3 päivää.

Vaikka hoito, oireet voivat kestää 2-4 viikkoa.

Nokkosihottuma. Nämä herätetään, kutiava punainen welts tai kuoppia. Kosketusihottuma voi laukaista ne, mutta allergisia reaktioita hyönteisten puremat, lääkkeet ja elintarvikkeet voivat myös tuoda reaktioon. Nokkosihottuma yleensä näy heti, ja ne haalistuvat muutaman tunnin tai päivän.

Ekseema. Voit kuulla tämän nimeltä “atooppinen ihottuma.” Se on krooninen allerginen sairaus, joka yleensä alkaa lapsuudessa. Noin 11% monet ihmiset maailmassa ovat sitä. Asiantuntijat eivät ole varmoja, mitä johtaa sitä. Ne tekevät tietää tietyt laukaisee voi ihosi kutinaa, punoitusta, ja kuiva. Ne sisältävät

Supistaen syyllinen voi olla hankalaa. On yli 3700 mahdollisia allergeeneja.