ihosairauksiin liittyy ruoka-aineallergiat

Ruoka-allergia syntyy, kun immuunijärjestelmä reagoi defensively tietylle ruoka proteiini, joka todellisuudessa ei ole haitallista kehon.

Oireita ruoka-allergia voi näkyä lähes välittömästi tai enintään kaksi tuntia sen jälkeen, kun olet syönyt ruokaa. Oireita voivat olla kihelmöinti suun, turvotus kielen ja kurkun, nokkosihottuma, ihottumat, oksentelu, vatsan kouristukset, hengitysvaikeudet, ripuli, pisara verenpaineen, tai jopa tajunnan menetys. Vakavia reaktioita – kutsutaan anafylaksia – voi johtaa kuolemaan.

On kahdeksan elintarvikkeita, jotka aiheuttavat yli 90% ruoka-aineallergiat lapsilla – maito, munat, maapähkinät, vehnä, soija, ja pähkinät (kuten saksanpähkinät, pekaanipähkinät ja mantelit).

Aikuisilla 90% ruoka-allergiat johtuvat maapähkinät, pähkinät, kalat ja äyriäiset.

Lääkäri voi tehdä radioallergosorbent verikoe (RAST) määrän tarkastamiseksi tuottamien vasta-aineiden immuunijärjestelmää. Kohonneita tietyntyyppisiä vasta-aineet voivat auttaa lääkäriä tunnistamaan tiettyjä ruoka-aineallergiat.

Lääkäri voi myös suorittaa allergia ihotesti, jota kutsutaan myös raaputuskokeen, niiden aineiden tunnistamiseksi, jotka aiheuttavat oman allergiaoireita.

Pitämällä ruokapäiväkirjaa, lääkäri on paljon parempi lähtökohta määrittää elintarvikkeita, jotka voivat käynnistää allergioita. Sinua saatetaan pyytää poistamaan kaikki mahdollisesti allergiaa elintarvikkeita ja lisää ne takaisin omaan ruokavalioon yksi kerrallaan nähdä, jos ne kehottavat mitään reaktiota. Tätä kutsutaan poistaminen ja haaste ruokavaliosta.

Paras tapa selviytyä ruoka-allergia on ehdottomasti välttää elintarvikkeita, jotka aiheuttavat reaktion. Lieviä reaktioita usein itsestään ilman hoitoa. Ihottumia, antihistamiinit voi auttaa vähentämään kutinaa ja voi myös lievittää ruuhkia ja muita oireita.

Lisätietoja vakava reaktioita, kortikosteroidit, kuten prednisoni, auttaa vähentämään turvotusta. In hengenvaarallisia tilanteita, joka on adrenaliinin injektio voi heti alkaa kääntää oireita ja on ainoa tehokas hoitovaihtoehto. Jos lääkäri on määrännyt autoinjektoria teille, kantavat kahta kaikkina aikoina.

Maksimoi ihonhoitotuotteet rutiini näyttää nuoremmalta nyt.

Näyttää hyvältä Joka Phot; Miten hoitaa Kuiva, Red Ski; Yllättävää tapoja vähentää ryppyjä; Karkottaa Laukut Under Your Eyes