ihosyöpä ennaltaehkäisy (pdqто): ennaltaehkäisy [] -interventions kanssa riittävää näyttöä siitä, onko ne vähentävät riskiä nonmelanoma ihosyöpä

Aurinkovoidetta Käytä ja ultravioletti (UV) säteily välttäminen

Todisteet siitä, että toimet, joiden tarkoituksena on vähentää UV-säteilylle altistumisesta käyttämällä aurinkovoidetta, suojavaatteita, tai rajoittaminen auringolle altistumisen ajan vähentävän nonmelanoma syöpä on riittämätön. Satunnaistetussa tutkimuksessa todettiin mahdolliseen vähentämiseen ilmaantuvuuden okasolusyöpää (SCC), mutta tutkimuksen suunnittelu ja analyysi ongelmien vaikeuttavat tulosten tulkintaa. [1, 2]

Suuruus Hyöty: Ei sovellettavissa (N / A) (riittävää näyttöä).

Harms

Haitoista aurinkosuojatuotteiden käyttö ovat heikosti määrällisesti, mutta ovat todennäköisesti pieniä, kuten allergisia reaktioita ihon voiteet ja alhaisemmat tuotanto D-vitamiinia ihon vähemmän altistumista auringolle.

On mahdollista, että henkilöt, jotka käyttävät aurinkovoidetta saattavat kokea liikaa auringossa, koska ne välttää auringonpolttama mutta älä välttää haitallista UV-säteilyä.

chemopreventive Agents

hyödyt

On riittävää näyttöä, onko käyttö kemopreventiivisten aineiden alentanut SCC tai BCC ihon.

Suuruus Vaikutus: N / A (riittävää näyttöä).

Harms

Beetakaroteeni käyttöön on liittynyt vuonna RCT lisääntynyt keuhkosyövän riskiä esiintyvyys ja kuolleisuus tupakoitsijoilla. Isotretinoin on annosriippuvaista iho-oireita. COX-2-estäjät, kuten selekoksibi, on liitetty sydämen myrkyllisiä vaikutuksia RCT ehkäisyyn peräsuolen syöpä.

Viitteet

Tietoa tuotetaan ja antamat Nationa; Cance; Institute (). Tiedot tässä aiheeseen saattanut muuttua, koska se oli kirjoitettu. Saat uusimmat tiedot, ota yhteyttä Nationa; Cance; Institute kautta Internet-sivuilla osoitteessa http: /; cancer.gov tai soita numeroon 1-800-4-Cancer.

 Public Information National Cancer Institute