käsittely – COPD

tupakoinnin lopettaminen

Lääkehoito

Lung hoitojen

Managing pahenemisvaiheet

Diagnoosi COPD ei ole maailman loppu. Useimmat ihmiset ovat lieviä muotoja sairaus, johon vähän hoitoa tarvitaan muuta kuin tupakoinnin lopettamiseen. Jopa myöhemmissä vaiheissa taudin tehokasta hoitoa on saatavilla, joka voi ohjata oireita, vähentää riskiä komplikaatioita ja pahenemisvaiheita, ja parantaa kykyä aktiiviseen elämään.

Kaikkein olennainen askel missään hoitosuunnitelma keuhkoahtaumatauti on lopettaa tupakointi. Se on ainoa tapa pitää COPD pahenemisen – joka voi lopulta vähentää kykyä hengittää. Mutta tupakoinnin lopettamiseen ei ole helppoa. Ja tämän tehtävän voi tuntua erityisen haasteellisen jos olet yrittänyt lopettaa ja ovat epäonnistuneet.

Keskustele lääkärisi nikotiinikorvaushoitoa tuotteita ja lääkkeitä, jotka voivat auttaa, sekä miten käsitellä pahenemisvaiheita. Lääkäri voi myös suositella tukiryhmä ihmisille, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin. Se on myös hyvä välttää tupakansavu altistumista aina kun mahdollista.

Lääkärit käyttävät monenlaisia ​​lääkkeitä oireiden hoitoon ja komplikaatioita COPD. Voit ottaa joitakin lääkkeitä säännöllisesti ja muita tarpeen.

Nämä lääkkeet – jotka yleensä tulevat inhalaattorissa – rentouttaa lihaksia ympärille hengitysteihin. Tämä voi lievittää yskää ja hengenahdistusta ja tehdä hengitys helpompaa. Riippuen sairautesi vaikeusasteesta, saatat tarvita lyhytvaikutteinen keuhkoputkia ennen toimintaa, pitkävaikutteinen keuhkoputkia että käytät päivittäin tai molempia.

Lyhytvaikutteisten keuhkoputkia laajentavia sisältävät albuterol (ProAir HFA, Ventolin HFA, muut), levalbuteroli (Xopenex HFA), ja ipratropiumille (Atrovent). Pitkävaikutteinen keuhkoputkia laajentavia sisältävät tiotropiumiin (Spiriva), salmeteroli (Serevent), formoteroli (Foradil, Perforomist), arformoteroli (Brovana), indakateroli (Arcapta) ja aclidinium (Tudorza).

Kortikosteroidi lääkkeet voivat vähentää hengitysteiden tulehdusta ja estää pahenemisvaiheita. Haittavaikutuksia ovat mustelmia, suutulehduksia ja käheyttä. Nämä lääkkeet ovat hyödyllisiä ihmisiä usein pahenemisvaiheita COPD. Flutikasoni (Flovent HFA, Flonase, muut) ja budesonidi (Pulmicort Flexhaler, Uceris, muut) ovat esimerkkejä hengitettynä steroideja.

Jotkut lääkkeet yhdistää keuhkoputkia laajentavia ja hengitettynä steroideja. Salmeterolia ja flutikasoni (Advair) ja formoteroli ja budesonidi (Symbicort) ovat esimerkkejä yhdistelmä inhalaattorit.

Ihmisille, jotka on kohtalainen tai vakava akuutti paheneminen, lyhyitä kursseja (esimerkiksi viiden päivän ajan) suun kautta kortikosteroidit estävät edelleen pahenemista COPD. Kuitenkin pitkäaikainen käyttö nämä lääkkeet voivat olla vakavia sivuvaikutuksia, kuten painon nousu, diabetes, osteoporoosi, kaihi ja lisääntynyt infektioriski.

Uudentyyppinen lääkitys hyväksytty ihmisille, joilla on vaikea COPD ja oireita krooninen keuhkoputkentulehdus on roflumilasti (Daliresp), fosfodiesteraasi-4: n estäjä. Tämä lääke vähentää hengitysteiden tulehdusta ja rentouttaa hengitysteihin. Yleisiä haittavaikutuksia ovat ripuli ja laihtuminen.

Tämä erittäin edullinen lääkitys voi parantaa hengitystä ja estää pahenemisvaiheita. Haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, päänsärky, nopea syke ja vapina. Haittavaikutukset ovat annoksesta liittyvien, ja pieniä annoksia suositellaan.

Leikkaus

Hengitystieinfektiot, kuten akuutti keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume ja influenssa, voi pahentaa COPD oireita. Antibiootit auttaa hoitoon akuutin pahenemisvaiheen, mutta niitä ei yleensä suositella ehkäisyyn. Kuitenkin tuore tutkimus osoittaa, että antibiootti atsitromysiini estää pahenemisvaiheita, mutta se ei ole selvää, onko tämä johtuu sen antibiootti vaikutuksen tai sen tulehdusta ominaisuuksia.

Lääkärit käyttävät usein näitä ylimääräisiä hoitoja ihmisille, joilla on keskivaikea tai vaikea keuhkoahtaumatauti

Happihoito. Jos ei ole tarpeeksi happea veressä, ehkä lisähappea. On olemassa useita laitteita toimittaa happea keuhkoihin, kuten kevyt, kannettavat yksiköt, jotka voit ottaa mukaasi asioille ja kiertää kaupunkia.

Jotkut ihmiset COPD käytä happea ainoastaan ​​toimintaa tai nukkuessaan. Toiset käyttävät happea koko ajan. Happi hoito voi parantaa elämänlaatua ja on ainoa COPD hoidon osoittautunut pidentää elämää. Keskustele lääkärin kanssa tarpeista ja vaihtoehdoista.

Keuhkojen kuntoutus ohjelma. Nämä ohjelmat yleensä yhdistyvät koulutus, kuntoilu, ravinto ja neuvonnan. Saat työskennellä erilaisia ​​asiantuntijoita, jotka voivat räätälöidä kuntoutusohjelma tarpeisiisi.

Keuhkojen kuntoutus saattaa lyhentää sairaalahoitoa, lisätä kykyä osallistua jokapäiväistä toimintaa ja parantaa elämänlaatua. Keskustele lääkärisi lähetteen ohjelmaan.

Vaikka meneillään hoito, saatat kohdata aikoja, jolloin oireet pahenevat päiviä tai viikkoja. Tätä kutsutaan akuutin ja se voi johtaa keuhkojen vajaatoiminta, jos et saa pikaista hoitoa.

Pahenemisvaiheita saattaa johtua hengitysteiden infektio, ilmansaasteiden tai muiden laukaisee tulehduksen. Olipa syy mikä tahansa, on tärkeää viipymättä haettava lääkärin apua, jos huomaat jatkuvaan kasvuun yskä, muutos oman limaa tai jos sinulla on vaikeampi hengittää.

Kun pahenemisvaiheita esiintyy, saatat tarvita lisää lääkkeitä (kuten antibiootit, steroidit tai molemmat), lisähappea tai hoitoa sairaalassa. Kun oireet paranevat, lääkäri puhua kanssanne toimenpiteitä estääkseen tulevia pahenemisvaiheita, kuten lopettaa tupakointi, ottaen hengitettynä steroidit, pitkävaikutteinen keuhkoputkia laajentavia tai muita lääkkeitä, saada vuotuinen flunssa rokote, ja välttäen ilmansaasteiden aina kun mahdollista.

Leikkaus on vaihtoehto joillekin ihmisille joidenkin muotojen vaikeita keuhkolaajentuma, jotka eivät ole auttaneet riittävästi lääkityksen yksin. Kirurginen vaihtoehdot ovat