käsittely – nivelreuma

Ei ole parannuskeinoa nivelreuma. Mutta viimeaikaiset löydöt osoittavat, että peruuttaminen oireita on todennäköisempää, kun hoito aloitetaan varhain voimakkaiden lääkkeiden tunnetaan sairauden kulkuun reumalääkkeiden (DMARD).

Lääkehoito

terapia

Tyypit lääkitys suosittelema lääkäri riippuu vakavuudesta oireesi ja kuinka kauan olet ollut nivelreuma.

Sairauden kulkuun reumalääkkeiden (DMARD). Nämä lääkkeet voivat hidastaa etenemistä nivelreuman ja tallentaa liitokset ja muut kudokset pysyviä vaurioita. Yhteinen reumalääkkeet metotreksaatti (Trexall, Otrexup, Rasuvo), leflunomidi (Arava), hydroxychloroquine (Plaquenil) ja sulfasalatsiinin (Azulfidine).

Leikkaus

Sivuvaikutukset vaihtelevat, mutta voi sisältää maksavaurioita, luuydinsuppressio ja vakavia keuhkojen infektiot.

Vaihtoehtoinen lääke

Biologisia. Tunnetaan myös biologisen vasteen muuntajat, tämä uudempi luokan reumalääkkeet kuuluu abataseptin (Orencia), adalimumabi (Humira), anakinra (Kineret), sertolitsumabi (Cimzia), etanersepti (Enbrel), golimumabia (Simponi), infliksimabi (Remicade), rituksimabi ( Rituxan), tosilitsumabi (Actemra) ja tofacitinib (Xeljanz).

Nämä lääkkeet voivat kohdistaa osat immuunijärjestelmän, jotka laukaisevat tulehdusta, joka aiheuttaa nivel- ja kudosvaurioita. Tämäntyyppiset lääkkeet lisäävät infektioriskiä.

Biologinen reumalääkkeet ovat yleensä tehokkainta, kun pariksi nonbiologic DMARD, kuten metotreksaattia.

Lääkäri voi lähettää sinut todelliseen tai toimintaterapeutti, joka voi opettaa sinulle harjoituksia auttaa pitämään nivelet joustava. Terapeutti voi myös ehdottaa uusia tapoja tehdä päivittäiset tehtävänsä, joka on helpompi teidän nivelet. Esimerkiksi, jos sormet ovat kipeät, voit poimia objektin käyttämällä kyynärvarret.

Apuvälineet voi helpottaa välttämään sitä oman nivelkivut. Esimerkiksi keittiöveitsi varustettu sahalla kahva auttaa suojaamaan sormi ja ranne nivelissä. Tiettyjä työkaluja, kuten buttonhooks, voivat helpottaa pukeutumaan. Luettelot ja lääketieteellisen tarjonnan kaupat ovat hyviä paikkoja etsiä ideoita.

Jos lääkitys ei kyetä estämään tai hidastamaan nivelvaurioita, sinun ja lääkäri voi harkita leikkausta korjata vioittuneita liitoksia. Leikkaus voi auttaa palauttamaan kyky käyttää yhteisiä. Se voi myös vähentää kipua ja oikea epämuodostumia.

Nivelreuma leikkaus voi sisältyä yksi tai useampia seuraavista menettelyistä

Leikkaus kantaa vuotoriski, infektio ja kipu. Keskustele hyödyt ja riskit lääkäriltä.

Joitakin yleisiä täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja, jotka ovat osoittaneet lupausta nivelreuma sisältävät