lisäravinnemanuaali: tähkäkimikki käyttötarkoituksiin, annostus, edut, riskit

Vuosisatojen juuret Pohjois tähkäkimikki kasvi on käytetty eri vaivoihin. Musta cohosh on nyt suosittu lääke oireita vaihdevuodet. Tämä on ollut erityisen totta, koska riskit vakiohoito vaihdevuosien – hormonihoito – oli julkisuutta enemmän kuin vuosikymmen sitten.

Tähkäkimikki on useimmiten käytetään ohjaamaan oireita vaihdevuodet, kuten

Jotkut tutkimukset ovat löytäneet todisteita, että tähkäkimikki ei auttaa näitä oireita. Kuitenkin monet asiantuntijat pitävät todisteet epäselvä ja että tarvitsemme lisää tutkimusta.

Muut käytöt tähkäkimikki on vähemmän tieteellistä tukea. Naiset joskus ottaa sen säännellä aikoja, helpottaa PMS-oireita, ja synnytys. Musta cohosh on myös käytetty lievittämään niveltulehdus kipua ja auttaa alentamaan verenpainetta. On joitakin alustavia lab tutkimukset osoittavat, että tähkäkimikki voi olla käyttökelpoinen estettäessä tai hoidettaessa eturauhassyöpää. Lopulliset tutkimus ei ole vahvistanut tähkäkimikki tehokkuuden näihin käyttötarkoituksiin.

Käytän kuponki; Olen ostaa store tuotemerkin; I shop alennustavaratalo; En ota vitamiinit tai lisäravinteet

Vaihdevuosioireisiin, annosta tähkäkimikki käytettiin tutkimuksissa on ollut 20-40 milligramman tabletteja standardoitu uute otetaan kaksi kertaa päivässä. Yli 900 milligrammaa päivässä mustaa cohosh pidetään yliannostus. Ajo ottamiseen tähkäkimikki muissa muodoissa vaihtelee. Jotkut asiantuntijat sanovat, että kukaan ei pitäisi ottaa tähkäkimikki yli kuusi kuukautta kerrallaan.

Ei ole olemassa ruokaa lähteitä tähkäkimikki.

LÄHDE; Longe, J., toim. Gale Encyclopedia of Alternative Medicine, toinen painos, 2004; Natural Standard Potilaan Monograph: “musta cohosh, National Center for täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede:” Yrtit at a Glance: musta cohosh.