nivelreuma syyt ja riskitekijät: genetiikka, tupakointi, ja lisää

Toisin nivelrikko, ehto aiheuttama kulumisesta nivelet, nivelreuma tapahtuu, kun immuunijärjestelmä kohdistuu oman yhteisen vuoria. Se on pitkäaikainen sairaus, joka vaikuttaa myös muihin kudoksiin, mutta liitokset ovat yleensä vaikuttanut eniten.

Koska nivelreuma kehittyy, jotkut elimistön immuunijärjestelmän solut alkavat hyökätä tervettä kudosta, sekoittaa sen Invader. Tämä laukaisee ketjureaktion, joka johtaa enemmän tulehdusta ja vaurioita.

Päätavoitteena RA: n tulehdus on synovium, ohut kerros kudosta että linjat nivelet. Tulehdus leviää myös muille alueille kehossa, mikä voi aiheuttaa jatkuvaa kipua, väsymys, ja muita ongelmia.

Tauti on yleisempää naisilla kuin miehillä. On todennäköisempää naisilla jotka eivät ole koskaan olleet raskaana ja niissä, jotka ovat äskettäin synnyttäneet.

Ehto voi myös suvuittain.

RA on todennäköisempää iän, liian, mutta se ei ole normaali osa ikääntymistä. Tupakointi voi myös nostaa mahdollisuuksia saada sitä.

LÄHDE; National Institute of niveltulehdus ja Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet: “Mikä on nivelreuma, College of Rheumatology:” nivelreuma; Niveltulehdus säätiö: “Usein kysyttyjä kysymyksiä Nivelreuma; emedicine:” nivelreuma; McIlwain, H, MD ja Bruce, D, PhD. Ruokavalion kivuttomasti Life, Marlowe 2007.