ohimolohkon takavarikointi

Ohimolohkon kohtausten peräisin ohimolohkoihin aivoissa, jotka käsittelevät tunteita ja ovat tärkeitä lyhytaikaista muistia. Jotkut oireita ohimolohkon takavarikkoa voivat liittyä näihin toimintoihin, ottaen pariton tunteita – kuten euforia, deja vu tai pelkoa.

Aikana ohimolohkon takavarikon, voi jäädä tietoinen siitä, mitä tapahtuu. Useampana-intensiivistä kohtauksia, voit rajaukset mutta saattaa jumiutua. Huulet ja kädet voivat tehdä tarkoitukseton, toistuvia liikkeitä.

Ohimolohkon kohtausten voivat johtua anatominen vika tai arven omassa ohimolohkossa, mutta syy on usein tuntematon. Ohimolohkon kohtaukset hoitaa lääkkeillä. Joillekin ihmisille, jotka eivät reagoi lääkitystä, leikkaus voi olla vaihtoehto.

Epätavallinen tunne (aura) voi edeltää ajallinen koru takavarikointi, joka toimii varoituksena. Ei jokainen, joka on ohimolohkon kohtauksia on auroja, eikä jokainen, joka on auroja muistaa niitä.

Aura on todella yksinkertainen osittainen tai fokaalinen epileptinen kohtaus – joka ei heikennä tajunnan. Esimerkkejä auroja sisältävät

Joskus ohimolohkon kohtausten heikentää kykyä vastata muille (osittainen monimutkainen tai paikallinen dyscognitive kohtauksia). Tämäntyyppinen ohimolohkon takavarikko kestää yleensä 30 sekunnista kahteen minuuttiin. Tunnuspiirteitä ja oireita ovat

Jälkeen ohimolohkon takavarikon, voi olla

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Äärimmäisissä tapauksissa, mikä alkaa ajallisen koru takavarikon kehittyy yleistynyt toonis-kloonisia (grand mal) takavarikko – jossa kouristuksia ja tajunnan menetys.

Hakeudu lääkäriin näissä olosuhteissa

Mitä odottaa lääkäriltä

Hakeudu ensiapupoliklinikalle jos

Lääketieteellinen historia

Usein syynä ohimolohkon kohtausten edelleen tuntematon. Ne voivat kuitenkin olla seurausta lukuisista tekijöistä, mukaan lukien

neurologiset tentti

Normaalissa valveilla ja nukkuminen, aivosolut tuottavat vaihtelevia sähköistä toimintaa. Jos sähköistä toimintaa monessa aivosolujen tulee epätavallisen synkronoitu, kouristukset tai takavarikko voi esiintyä.

Verikokeet ja skannaa

Jos tämä tapahtuu vain yksi alue aivoissa, tuloksena on fokaalinen epileptinen kohtaus. Ajallinen koru takavarikointi on kohtausten, joka on peräisin jonkin ohimolohkoihin.

Lääkehoito

Ajan toistuva ohimolohkon kohtauksia voi aiheuttaa aivojen osa, joka on vastuussa oppimisen ja muistin (hippokampus) kutistua. Aivosolujen menetys tällä alueella voivat aiheuttaa muistiongelmia.

Saat todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri Tulet todennäköisesti tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut hermoston häiriöt (neurologi).

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla voit valmistautua varaamiseksi.

Valmistelee lista kysymyksiä lääkäri auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Sillä ohimolohkon kouristelu jotkut kysymystä sisällyttää

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Lääkäri tarvitsee yksityiskohtaisen kuvauksen kohtausten, edullisesti todistajan, koska useimmat ihmiset, jotka ovat ohimolohkon kohtauksia eivät muista jaksoista.

Jos sinä tai lapsesi on saanut kohtauksen, lääkäri todennäköisesti suorittaa neurologinen tentti, että testit

Hän voi myös esittää kysymyksiä arvioida oman ajattelun, arviointikyky ja muisti.

Leikkaus

Verikokeet voi tilata tarkistaa ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tai laukaista kouristuksia.

Valmistautuminen leikkaukseen

Lääkäri voi myös ehdottaa skannaa tai testejä suunniteltu havaitsemaan poikkeavuuksia aivoissa.

leikkauksen jälkeen

Kiertäjähermo stimulaatio

Aivosähkökäyrä (EEG). EEG näyttää sähköistä toimintaa aivoissa kirjaamat elektrodit liitetty päänahan. Ihmiset, joilla on epilepsia usein muutoksia niiden neronleimaus kuvioita, vaikka joilla ei ole kohtauksen. EEG joskus voi auttaa osoittamaan tyyppi kohtauksia sinulla on.

Joissakin tapauksissa lääkäri voi suositella video-EEG sairaalassa. Näin lääkäri voi vertailla – sekunti sekunnilta – käyttäytymistä havaittu kohtauksen kanssa EEG kuvio. Tämä voi auttaa lääkäriä paikantamaan tyyppi kouristuskohtauksia teillä, mikä auttaa tunnistamaan asianmukaisia ​​hoitoja, ja voi auttaa varmistamaan, että takavarikko diagnoosi on oikea.

Magneettikuvaus (MRI). MRI kone tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia aivoihin. Vaikka monet ihmiset kohtauksia ja epilepsia on normaali MRI, tietyt MRI poikkeavuudet voivat antaa vihjeen syy kohtauksia.

Testin aikana voit makaamaan pehmustettu taulukko, joka liukuu MRI kone. Pääsi on liikkumattomaksi ahdin, parantaa tarkkuutta. Testi on kivuton, mutta jotkut ihmiset kokevat klaustrofobia sisälle MRI koneen lähietäisyydeltä. Jos epäilet tämän reaktion, kerro siitä lääkärille ennen tutkimusta.

Yhden fotonin emission tietokonetomografia (SPECT). Joskus käytetään silloin, kun alue kohtausten puhkeamista on epäselvä, SPECT kuvausta vaatii kaksi skannaa – yksi kohtauksen aikana ja yksi aikana nonseizure aikana, jokainen suoritetaan eri päivänä. Radioaktiiviset aineet ruiskutetaan molemmille skannaa.

Skannaukset verrataan löytää aivojen alueelta, jolla on suurin aktiivisuus aikana takavarikon. Saatu kuva sitten päällekkäin päälle MRI. Tätä käytetään EEG tietoa auttaa ohjaamaan kirurgit.

Lukuisat lääkkeet ovat saatavilla hoitoon ohimolohkon kouristuksia. Kuitenkin monet ihmiset eivät saavuta hoitovastetta lääkitys yksin, ja sivuvaikutukset, kuten väsymys, painonnousu ja huimaus, ovat yleisiä.

Keskustele mahdollisista haittavaikutuksista lääkärisi päätettäessä hoitovaihtoehtoja. Myös kysyä, mikä vaikutus oman takavarikointia lääkkeitä ja muita lääkkeitä otat, kuten ehkäisypillerit, voi olla toisiaan.

Jos olet ohimolohkon kohtauksia, jotka eivät reagoi lääkitystä, voi arvioida leikkaukseen. Joillekin ihmisille, leikkaus poistaa tai vähentää huomattavasti kohtausten määrää.

Kuitenkin, kuten kaikki leikkaus, leikkaus kohtausten liittyy riskejä. Se ei voi olla onnistunut, ja se voi johtaa neurologisia ongelmia. Keskustella mahdollisista riskeistä kanssa neurologin ja kirurgi.

Leikkaus ei yleensä ole vaihtoehto, jos

Kerro kirurgi noin hänen kokemus, menestys hinnat ja komplikaatio hinnat menettelyä olet harkitsee. Voit myös pyytää toista lausuntoa ennen kuin leikkausta.

Ennen leikkausta, sinun

Useimmat ihmiset tarvitsevat edelleen lääkkeitä auttaa varmistamaan, että kohtauksia eivät toistu. Jos leikkaus näyttää onnistuneen, lääkkeet voivat joskus vähentää ja joskus lopetettu.

Laite kutsutaan Kiertäjähermo Stimulaattori voi olla vaihtoehto, jos lääkkeet ovat tehottomia tai aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia. Stimulaattorin istutetaan rintaan alle solisluu. Johdot stimulaattorin kiinnitetään Kiertäjähermo niskan.

Laite kytkeytyy päälle ja pois päältä mukaan säädettävällä ohjelmaa ja voidaan aktivoida magneetilla. Laite ei tunnista kohtauksia. Se on yleensä hyvin siedetty, mutta se ei korvaa lääkettä.

Food and Drug Administration (FDA) on hyväksynyt laitteen hoitoon kohtauksia, jotka eivät reagoi lääkitystä. Laite havaitsee kouristuksia ja toimittaa sähköisen stimulaation havaittuun alueelle. Laite istutetaan pinnalle aivoihin tai sisällä aivokudokseen, ja kiinnitetty akkukäyttöinen generaattori, joka on istutettu kallo, lähellä aivoja.

DBS-hoito sisältää istuttamalla elektrodeja osaksi osa aivojen kutsutaan talamuksen. Tätä hoitoa ei tällä hetkellä FDA-hyväksytty hoitoon kouristuksia. Vuonna erittäin valikoiduissa tapauksissa, se voi olla hyötyä hoidettaessa kohtauksia, jotka eivät reagoi lääkitystä. Enemmän tutkimus on tarpeen.

Tärkeintä on muistaa suunnitella raskautta. Naiset, jotka ovat lääkkeitä epilepsiaan yleensä on mahdollisuus olla terve raskaus. Kuitenkin tietyt lääkkeet, kuten valproiinihappo (Depakene), raskauden aikana tiedetään lisäävän riskiä synnynnäisiä epämuodostumia.

Kohtaukset aiheuttaa vaaraa kehittyvä vauva, joten se yleensä ole suositeltavaa lopettaa lääkitys raskauden aikana. Keskustella näistä riskeistä lääkärin kanssa. Koska raskaus voi muuttaa lääkitystä tasoja, ennakkokäsitys suunnittelu on erityisen tärkeää naisille kohtauksia.

Jos otat lääkitystä kohtausten ja saattavat tulla raskaaksi, kun reseptiä foolihappoa päivittäin ennen raskautta voi estää synnynnäisiä epämuodostumia liittyvät takavarikointia lääkitystä.

Riski synnynnäisiä epämuodostumia katsotaan olevan suurempi naisilla, jotka käyttävät enemmän kuin yhtä lääkettä. Jos kohtauksia ei voi olla hyvin hallinnassa muiden lääkkeiden, keskustella mahdollisista riskeistä lääkärin kanssa.

Jotkut kouristuksenestotehoon lääkkeet voivat muuttaa tehokkuutta ehkäisytablettien (syntyvyyden säännöstelyyn) lääkitys. Jos ehkäisyä on korkea prioriteetti, tarkista lääkäriltäsi arvioida, onko lääkitys vuorovaikutuksessa oman ehkäisytabletin, ja jos pitäisi harkita muita ehkäisymenetelmää.

Tietyt toimet voivat olla vaarallisia, jos sinulla on kouristuksia tehdä niitä. toimintaan kuuluu

Harkitse yllään lääketieteellisen hälytyksen rannekkeen auttaa Ensiapuhenkilöstö. Rannekkeen tulisi ilmoittaa keneen ottaa yhteyttä hätätilanteessa, mitä lääkkeitä käytät ja lääkitys allergiat.

Senkin jälkeen he hallinnassa, kouristukset voi vaikuttaa elämääsi. Ohimolohkon kouristuksia voi esittää vieläkin enemmän selviytyä haaste, koska ihmiset eivät tunnista epätavallista käyttäytymistä takavarikon. Lapset voivat saada Teased tai olla hämmentynyt niiden kunto, ja elää jatkuva uhka toisen takavarikko voi turhauttaa lapsille ja aikuisille.

Voi olla hyödyllistä keskustella muiden vastaavissa tilanteissa. Lisäksi tarjoaa tukea, ne voivat olla neuvoja tai vihjeitä selviytymisen et ole ajatellut.

Epilepsian Foundation on verkosto tukiryhmiä, sekä online-foorumeilla teini-ikäisille ja aikuisille, joilla on kouristuksia ja vanhemmille lapsille, joilla on kouristuksia. Pääset säätiön 800-332-1000 tai käydä säätiön verkkosivuilla. Voit myös kysyä lääkäriltä, ​​jos hän tietää jonkin tukiryhmiin omalla alueella.

käydä lääkärin

Responsive neurostimulaatioterapian

DBS-hoito

Raskaus ja kouristukset

Ehkäisy ja kouristuksenestotehoon lääkkeitä