oireet ja syyt – aivohalvaus

Tarkkaile näitä oireita jos luulet sinä tai joku muu voi saada aivohalvaus. Huomaa kun oireet alkavat, koska pitkään, ne ovat olleet voi ohjata hoitopäätökset

oireet

syyt

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos havaitset merkkejä tai oireita aivohalvauksen, vaikka ne näyttävät heilahdella tai kadota.

Think “FAST” ja toimi seuraavasti

iskeeminen aivohalvaus

Kannattaa käydä lääkärin tai paikalliseen hätänumeroon heti. Älä odottaa, jos oireet häviävät. Jokainen minuutti on tärkeä. Mitä kauemmin aivohalvaus hoitamatta, sitä suurempi mahdollisuus aivovaurioita ja vamma.

iskeeminen aivohalvaus

Jos olet jonkun kanssa epäilet on aivohalvauksen, katsella henkilö huolellisesti odottaessaan hätäapua.

Riskitekijät

Aivohalvaus syntyy, kun verenkierto aivoihin keskeytyy tai vähennetään. Tämä estää aivojen hapen ja ravinteiden, joka voi aiheuttaa aivojen solut kuolevat.

komplikaatiot

Aivohalvaus voi johtua tukossa valtimo (iskeeminen aivohalvaus) tai vuotaa murtumisen tai verisuonen (veristä aivohalvaus). Jotkut voivat kokea vain hetkellinen häiriö verenkierron aivojen (ohimenevä aivoverenkiertohäiriö, TIA).

Noin 85 prosenttia lyönnit iskeemisen iskua. Iskeeminen aivohalvauksia esiintyy, kun verisuonet aivoihin tulla kaventunut tai tukossa, mikä vakavasti heikentynyt verenvirtaus (iskemia). Yleisimpiä iskeeminen aivohalvaukset sisältävät

Aivoverenvuotoon aivohalvaus tapahtuu, kun verisuoni aivoissa vuotoja tai repeämiä. Brain verenvuodot voivat johtua monista, jotka vaikuttavat verisuonten, kuten kontrolloimaton korkea verenpaine (hypertensio), ylihoito antikoagulanttien ja heikkoja kohtia oman verisuonten seinämiin (aneurysma).

Vähemmän yleinen syy verenvuoto on repeämä epänormaali vyyhti ohutseinäisiä verisuonet (malformaatio) läsnä syntymän. Tyypit aivoverenvuotoon aivohalvaus sisältävät

Aivojensisäinen verenvuoto. Vuonna aivojensisäinen verenvuoto, verisuonen aivoissa murtuu ja roiskeet ympäröivään aivokudokseen, vahingoittamatta aivosoluja. Aivosolujen kuin vuoto menettävät verta ja myös vaurioitunut.

Korkea verenpaine, trauma, verisuonten epämuodostumia, käyttö veren harvennus lääkkeitä ja muut olosuhteet voivat aiheuttaa aivojensisäinen verenvuoto.

Subarachnoid verenvuoto. Vuonna subaraknoidaaliseen verenvuoto, valtimoon tai lähellä pintaa aivoissa murtuu ja roiskeet väliseen tilaan pinnan aivoihin ja kallo. Vuoto on usein viestii äkillinen, voimakas päänsärky.

Subaraknoidaaliseen verenvuoto johtuu yleensä murtumisesta pieni pussi-muotoinen tai marja-muotoinen outpouching vaikutusta valtimoon tunnetaan aneurysma. Kun verenvuoto, verisuonten aivoissa voi laajentaa ja supistaa virheellisesti (vasospasmeja), mikä aiheuttaa aivojen soluvaurioita rajoittamalla entisestään verenkiertoa.

Iskeeminen aivohalvaus tapahtuu, kun veren hyytymistä korttelin tai tulppaa valtimoon johtavat aivoihin. Veren hyytymistä muodostaa usein valtimoihin vahingoittanut kertyminen plakkien (ateroskleroosi). Se voi esiintyä kaulavaltimon kaulan sekä muiden valtimoiden.

Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (TIA) – kutsutaan myös ministroke – on lyhyen ajan oireiden kaltaisia ​​sinun täytyy olla aivohalvaus. Tilapäinen lasku verenkierto osa aivoihin aiheuttaa TIA, joka usein kestää alle viisi minuuttia.

Kuin iskeeminen aivohalvaus, TIA tapahtuu, kun verihyytymä tai roskat estää veren virtausta osa aivoja. TIA ei jätä pysyviä oireita, koska tukos on väliaikainen.

Hakeudu ensiapuun, vaikka oireet näyttävät selvittää. Ottaa TIA asettaa sinut suurempi riski saada täysimittainen aivohalvaus, aiheuttaa pysyviä vaurioita myöhemmin. Jos olet ollut TIA, se tarkoittaa, että on todennäköistä, osittain tukossa tai kaventuneet valtimo johtaa aivojen tai hyytymä lähteen sydämessä.

Se ei ole mahdollista sanoa, jos sinulla on aivohalvaus tai TIA perustuu vain oireita. Jopa puolet ihmisistä, joiden oireet näyttävät mennä pois itse on ollut aivohalvaus aiheuttaa aivovaurioita.

Monet tekijät voivat lisätä riskiä aivohalvauksen. Jotkut tekijät voivat myös lisätä mahdollisuuksia sydänkohtauksen. Mahdollisesti hoidettavissa aivohalvauksen riskitekijöitä ovat

Muut tekijät, jotka liittyvät suurempi riski aivohalvauksen sisältävät

Aivohalvaus voi joskus aiheuttaa väliaikaisia ​​tai pysyviä vammoja, riippuen siitä kuinka kauan aivojen puuttuu verenkiertoa ja mikä osa vaikutti. Komplikaatiot voivat olla

Kipu. Ihmiset, joilla on ollut vedot voivat olla kipua, puutumista tai muita outoja tuntemuksia heidän ruumiinosien vaikuttaa aivohalvauksen. Jos esimerkiksi aivohalvaus aiheuttaa voit menettää tunteen vasen käsi voi kehittyä epämiellyttävä kihelmöinti että käsivarteen.

Ihmiset voivat myös olla herkkiä lämpötilan muutoksille, erityisesti äärimmäinen kylmyys aivohalvauksen jälkeen. Tämä komplikaatio kutsutaan keskeinen aivohalvauksen kipua tai keskeinen kipu oireyhtymä. Tämä ehto yleensä kehittyy useita viikkoja aivohalvauksen jälkeen, ja se voi parantaa ajan myötä. Mutta koska kipu johtuu ongelma aivoissa, pikemminkin kuin fyysinen vamma, on olemassa muutamia hoitoja.

Kuten minkä tahansa aivovamma, menestys hoidettaessa näitä komplikaatioiden vaihtelevat henkilöstä toiseen.