oireet ja syyt – aivokasvain

oireet

syyt

Pahanlaatuiset glioomasolut

Pahanlaatuiset glioomasolut

Oireita aivokasvain vaihtelevat suuresti ja riippuvat aivokasvain koon, sijainnin ja kasvuvauhti.

Yleisiä oireita aiheuttamia aivokasvaimia voi sisältyä

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos olet pysyviä oireita, jotka koskevat sinua.

Glioblastooma (pahanlaatuinen aivokasvain) soluihin. Solut ovat epäsäännöllisiä muotoja sormilla, joka voi levitä aivoihin.

Akustinen neuroma (schwannoma) on hyvänlaatuinen kasvain, joka kehittyy tasapainoon ja kuulo hermoja johtavien oman sisäkorvan aivoihin. Nämä hermot ovat kerrattua yhdessä muodostavat kuulo-tasapainohermo (kahdeksas kallon hermo). Painetta hermo kasvain voi aiheuttaa kuulon menetyksen ja epätasapaino.

Ensisijainen aivokasvainten peräisin aivojen itse tai kudoksissa lähellä sitä, kuten aivoissa peittävän kalvoja (aivokalvot), aivohermoihin, aivolisäkkeen tai käpylisäke.

Ensisijainen aivokasvaimia alkaa, kun normaalit solut saavat virheitä (mutaatioita) niiden DNA. Nämä mutaatiot sallivat solut voivat kasvaa ja kahtiajaon korotukset ja jatkamaan eläviä kun terveitä soluja kuolisi. Tuloksena on massa poikkeavia soluja, joka muodostaa kasvain.

Ensisijainen aivokasvaimia ovat paljon harvinaisempia kuin toissijaisia ​​aivokasvaimia, jossa syöpä alkaa muualta ja leviää aivoihin.

Monia erilaisia ​​ensisijainen aivokasvaimia olemassa. Jokainen saa nimensä solutyypistä mukana. esimerkkejä ovat

Toissijainen (metastaattinen) aivokasvaimia ovat kasvaimia, jotka johtuvat syöpä, joka alkaa muualla elimistössä ja sitten levitteitä (metastasizes) aivoihin.

Toissijainen aivokasvaimet useimmiten esiintyy ihmisiä, joilla on ollut syöpä. Harvoissa tapauksissa metastaattisen aivokasvain voi olla ensimmäinen merkki syöpä, joka alkoi muualla elimistössä.

Kuulohermokasvainta (schwannoma)

Kuulohermokasvainta (schwannoma)

Riskitekijät

Toissijainen aivokasvaimia ovat paljon yleisempiä kuin ovat ensisijainen aivokasvaimia.

Mikä tahansa syöpä voi levitä aivoihin, mutta yleisin tyyppejä ovat

Useimmilla potilailla ensisijainen aivokasvaimia, syy kasvain ei ole selvä. Mutta lääkärit ovat tunnistaneet joitakin tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä aivokasvain. Riskitekijöitä ovat

Altistuminen säteilylle. Ihmiset, jotka ovat altistuneet eräänlainen säteilyn ionisoivaa säteilyä on kohonnut aivokasvain. Esimerkkejä ionisoivan säteilyn sisältävät sädehoitoa käytetään syövän hoidossa ja säteilyaltistusta aiheuttamia ydinpommeja.

Yleisempiä muodot säteilyn, kuten sähkömagneettisten kenttien voimalinjoja ja radiotaajuisen säteilyn kännyköiden ja mikroaaltouunit, ei ole osoitettu liittyvän aivokasvaimia.