oireet ja syyt – anemia

oireet

Kun lääkäriin

syyt

Mikä punasoluja do

Anemia oireet vaihtelevat syy anemian. Ne voivat sisältää

Aluksi anemia voi olla niin lievä, että se menee huomaamatta. Mutta oireet pahenevat anemia pahenee.

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos et tunne väsynyt selittämättömistä syistä. Jotkut anemias, kuten raudanpuutosanemia tai B12-vitamiinia puutos, ovat yleisiä.

Väsymys on monia syitä lisäksi anemia, joten älä olettaa, että jos olet väsynyt sinun täytyy olla aneeminen. Jotkut ihmiset oppivat, että heidän hemoglobiini on alhainen, mikä osoittaa anemia, kun he menevät luovuttaa verta. Jos sanotaan, että et voi luovuttaa verta, koska alhainen hemoglobiini, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille.

Anemia ilmenee, kun veressä ei ole riittävästi punasoluja. Tämä voi tapahtua

Kehosi tekee kolmenlaisia ​​verisolujen – valkosoluja taistelemaan infektioita, verihiutaleiden auttaa veren hyytymistä ja punasolut kuljettaa happea koko kehon.

Punasolut sisältävät hemoglobiinia – rauta-rikas proteiinia, joka antaa veri sen punaisen värin. Hemoglobiini mahdollistaa punasoluja kuljettaa happea keuhkoista kaikkiin osiin kehon ja kuljettaa hiilidioksidia muista kehon osien keuhkoihin, jotta se voidaan uloshengitysilman.

Useimmat verisolujen, mukaan lukien punasolut, tuotetaan säännöllisesti luuytimessä – pehmeä materiaali löytyy onteloissa monet oman suuria luita. Tuottaa hemoglobiini ja punasoluja, elimistö tarvitsee rautaa, vitamiini B-12, folaatti ja muita ravinteita elintarvikkeiden syöt.

Erilaiset anemia ja niiden syitä ovat

Raudanpuute anemia. Tämä on yleisin tyyppi anemia maailmanlaajuisesti. Raudanpuute anemia johtuu puute rautaa elimistössä. Luuydintä tarvitsee rautaa jotta hemoglobiini. Ilman riittävää rautaa, elimistö ei pysty tuottamaan riittävästi hemoglobiinia varten punasoluja.

Ilman rautalisää, tämäntyyppinen anemiaa esiintyy monet raskaana olevat naiset. Se on myös aiheuttanut verenhukka, kuten raskaiden kuukautisvuotoa, haavauman, syövän ja säännöllinen käyttö joidenkin over-the-counter kipulääkkeiden, erityisesti aspiriinia.

Anemiaa aiheuttavat

Riskitekijät

komplikaatiot

Vitamiinin puutos anemia. Lisäksi rautaa, elimistö tarvitsee folaattia ja B12-vitamiinia tuottamaan riittävästi terveitä punasoluja. Ruokavalio puuttuu näitä ja muita keskeisiä ravintoaineita voi aiheuttaa vähentynyt punasolujen tuotantoa.

Lisäksi jotkut ihmiset saattavat kuluttaa tarpeeksi B-12, mutta heidän kehonsa eivät pysty käsittelemään vitamiinia. Tämä voi johtaa vitamiinin puutos anemia, joka tunnetaan myös anemia.

Nämä tekijät paikka sinulle suurentunut riski anemia

Kroonisista sairauksista. Jos sinulla on syöpä, munuaisten vajaatoiminta tai muu krooninen sairaus, voi olla vaarassa anemia kroonisen sairauden. Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa pulaa punasoluja.

Hidas, krooninen veren tappio haavauma tai muusta lähteestä kehosta voi heikentävistä kehon tallentaa raudan, joka johtaa raudanpuute anemia.

Hoitamattomana anemia voi aiheuttaa monia terveysongelmia, kuten