oireet ja syyt – epäsosiaalinen persoonallisuus

oireet

syyt

Riskitekijät

komplikaatiot

Epäsosiaalinen persoonallisuus merkkejä ja oireita voivat olla

Aikuiset, joilla epäsosiaalinen persoonallisuus tyypillisesti oireita käyttäytymisen häiriö ennen 15 vuoden ikää Merkkejä ja oireita käyttäytymisen häiriö sisältävät vakavia, pysyviä käyttäytymisen ongelmia, kuten

Vaikka epäsosiaalinen persoonallisuus pidetään elinikäinen, jotkut ihmiset, tietyt oireet – erityisesti tuhoisaa ja rikollisen käyttäytymisen – saattaa heikentyä ajan myötä. Mutta se ei ole selvää, onko tämä lasku on vanhenemisen takia tai lisääntynyt tietoisuus seurauksista epäsosiaalista käyttäytymistä.

Henkilöt, joilla on epäsosiaalinen persoonallisuus todennäköisesti hakemaan apua vain kehotuksesta rakkaitaan. Jos epäilet ystävä tai perheenjäsen voi olla häiriö, ehkä varovasti päätellä, että henkilö on otettava yhteys lääkäriin, aloittaen ensihoidon lääkäri tai mielenterveyden ammattilainen.

Persoonallisuus on yhdistelmä ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä, joka tekee kaikki ainutlaatuisia. Se miten ihmiset katsella, ymmärtää ja liittyvät ulkomaailmaan, sekä miten he näkevät itsensä. Persoonallisuus muotoja lapsuudessa, muotoiltu kautta vuorovaikutus perinnöllisiä taipumuksia ja ympäristötekijät.

Tarkkaa syytä epäsosiaalinen persoonallisuus ei tiedetä, mutta

Tietyt tekijät näyttävät lisäävän riskiä sairastua epäsosiaalinen persoonallisuus, kuten

Miehet ovat suuremmassa vaarassa ottaa epäsosiaalinen persoonallisuus kuin naisia.

Komplikaatiot, seuraukset ja ongelmat epäsosiaalinen persoonallisuus voi sisältää esimerkiksi