oireet ja syyt – malaria

Malaria tartunta on yleensä ominaista toistuvia kohtauksia seuraavien oireita

oireet

syyt

Muita merkkejä ja oireita voivat olla

Malaria oireita tyypillisesti alkaa muutaman viikon kuluttua pureman tartunnan hyttysen. Kuitenkin joidenkin malarian loiset voivat olla lepotilassa elimistössä jopa vuoden.

Malaria lähetysjakso

Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on korkea kuume asuessaan tai sen jälkeen matkustaa korkean riskin malaria alueella. Loiset aiheuttavat malaria voi olla lepotilassa elimistössä jopa vuoden. Jos sinulla on vakavia oireita, hakeutukaa lääkäriin.

Malaria lähetysjakso

Malaria leviää kun hyttynen tartunnan malariaparasiiteissä puree infektoimattomat ihmisen. Loiset tulla kyseisen henkilön verenkiertoon ja kulkeutuvat maksaan. Kun loiset kypsä, he lähtevät maksassa ja tartuttaa punasoluja. Hyttyset tulehtua, kun ne syövät tartunnan saaneita ihmisiä.

Riskitekijät

Malaria aiheuttaa eräänlainen mikroskooppisen loista, joka on lähetetty yleisimmin hyttysten pistot.

komplikaatiot

Koska loisia, jotka aiheuttavat malaria vaikuttavat punasoluja, ihmiset voivat tarttua myös malarian aiheutuu altistuksesta infektoitunut veri mukaan lukien

Suurin riskitekijä malaria on asua tai vierailla trooppisilla alueilla, joilla tauti on yleinen. Monia erilaisia ​​alatyyppejä malarialoisten olemassa. Lajike, joka aiheuttaa kaikkein vaarallisin komplikaatioita on yleisimmin todettu

Ihmiset suurentunut riski vakavan sairauden sisältävät

Köyhyys, tiedon puute, ja vähän tai ei lainkaan pääsyä terveydenhuollon myös edistää malarian kuolemantapausta maailmanlaajuisesti.

Asukkaiden malarian alue voidaan altistuneet taudille niin usein, että he saavat osittaisen immuniteetin, joka voi vähentää vakavuutta malarian oireita. Tämä osittainen immuniteetti voi kadota, jos siirtyä maahan, jossa et enää altistuvat usein loinen.

Malaria voi olla hengenvaarallinen, etenkin lajike, joka on yhteinen trooppisilla Afrikan osissa. Centers for Disease Control and Prevention arvioivat, että 90 prosenttia kaikista malarian kuolemista tapahtuu Afrikassa – yleisimmin alle 5.

Useimmissa tapauksissa, malaria kuolemia liittyvät yhteen tai useampaan vakavia komplikaatioita, mukaan lukien

Jotkut lajikkeet malaria loinen, jotka tavallisesti aiheuttavat lievempiä tauti, voi säilyä vuosia ja aiheuttaa pahenemisvaiheita.