oireet ja syyt – pienten verisuonten sairaus

Pieni alus tauti merkkejä ja oireita ovat

oireet

syyt

Jos olet saanut hoitoa sepelvaltimotaudista pallolaajennus ja stentit ja oireet eivät ole kadonneet, voi olla myös pieni alus sairaus.

Jos sinulla on rintakipua ja muita oireita – kuten hengenahdistus, hikoilu, pahoinvointi, huimaus, tai kipua, joka säteilee jälkeen rintaa toinen tai molemmat kädet tai niskaasi – hakeudu ensiapupoliklinikalle.

Pieni alus tauti

Se voi olla vaikea kertoa jos oireet johtuvat pieni alus tauti, varsinkin jos ei ole rintakipu. Jos sinulla on rintakipua, ota yhteyttä lääkäriin selvittää syy.

Pieni alus tauti

Tukkeutumista tai supistamaan verisuonia, jotka välittävät verta sydämesi voi tapahtua paitsi sydämessäsi suurin valtimoissa (sepelvaltimoiden), mutta myös sydämesi pienempiä verisuonia.

Riskitekijät

Asiantuntijat epäilevät, että syyt pienen aluksen taudin ovat samat kuin syitä sairaus suurempien alusten sydämen, kuten korkea verenpaine, korkea kolesteroli, ylipaino ja diabetes.

komplikaatiot

Suuri alukset sydän voi tulla kaventunut tai tukossa kautta kunnossa, jossa rasva talletukset kerääntyä valtimoiden (ateroskleroosin). Pienissä verisuonisairaus, vaurioita pienten verisuonten vaikuttaa niiden kykyyn laajentaa (endoteelin toimintahäiriötä). Tämän seurauksena sydämesi ei saa tarpeeksi happipitoista verta.

Pieni alus tauti on yleisempää naisilla. Riskitekijöitä ovat

Se ei ole selvää, miksi sama riskitekijät, kuten liikalihavuus tai passiivinen elämäntapa, aiheuttaa joillekin ihmisille kehittyä pieni alus tauti sijaan suurten suonen sepelvaltimotautiin.

Koska pieni alus tauti voi vaikeuttaa sydän pumppaa verta muualle elimistöön, tila, hoitamattomana voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten