oireet ja syyt – skitsotyyppinen häiriö

Skitsotyyppinen häiriö tyypillisesti sisältää viisi tai useampi näistä oireita

oireet

syyt

Merkkejä skitsotyyppinen häiriö, kuten lisääntynyt kiinnostus yksinäinen toimintaa tai korkean tason sosiaalisten tilanteiden pelko, voidaan nähdä teini-iässä. Lapsi voi olla underperformer koulussa tai näyttävät sosiaalisesti epätahdissa ikäisensä, ja sen seurauksena on usein kiusatuksi tai kiusataan.

Skitsotyyppinen häiriö voidaan helposti sekoittaa skitsofrenia, vakava psyykkinen sairaus, jossa ihmiset menettävät yhteyden todellisuuteen (psykoosi). Vaikka ihmiset skitsotyyppinen häiriö voi esiintyä lyhyitä psykoottiset liittyy harhaluuloja tai hallusinaatioita, jaksot eivät ole yhtä yleisiä, pitkittynyt tai voimakas kuin skitsofreniassa.

Riskitekijät

Toinen keskeinen ero on, että ihmiset, joilla skitsotyyppinen häiriö yleensä voidaan tehdä tietoisiksi eroa niiden vääristyneet ideat ja todellisuuden. Ne, joilla on skitsofrenia yleensä voida itseesi pois niiden harhaluuloja.

komplikaatiot

Eroista huolimatta, ihmiset skitsotyyppinen häiriö voivat hyötyä hoidoista kaltaisia ​​käytetään skitsofrenian. Skitsotyyppinen häiriö pidetään joskus olevan spektrin skitsofrenian, jossa skitsotyyppinen häiriö pitää lievempiä.

Henkilöt, joilla on skitsotyyppinen häiriö todennäköisesti hakemaan apua vain kehotuksesta ystävien tai sukulaisten. Jos epäilet ystävä tai perheenjäsen voi olla häiriö, ehkä varovasti päätellä, että henkilö on otettava yhteys lääkäriin, aloittaen ensihoidon lääkäri tai mielenterveyden tarjoaja.

Jos epäilet, että saatat vahingoittaa itseäsi tai joku muu, mene ensiapuun tai käydä lääkärin tai paikalliseen hätänumeroon välittömästi. Tai soita itsemurha hätänumerosta. Yhdysvalloissa, soita National Suicide Prevention Lifeline 273-TALK (273-8255).

Persoonallisuus on yhdistelmä ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä, joka tekee sinusta ainutlaatuisen. Se on niin kuin katsella, ymmärtää ja liittyvät ulkomaailmaan, sekä miten näet itsesi. Persoonallisuus muotoja lapsuudessa, muotoiltu kautta vuorovaikutus perinnöllisiä taipumuksia ja ympäristötekijät.

Normaalissa kehitys, lapset oppivat ajan tarkasti tulkita sosiaalisia vihjeitä ja reagoida asianmukaisesti. Mitä menee väärin henkilön skitsotyyppinen häiriö ei varmuudella tiedetä, mutta on todennäköistä, että muutokset siinä, miten aivot toimivat ja genetiikan voi olla merkitystä.

Riskiä skitsotyyppinen häiriö voi olla suurempi, jos sinulla on sukulainen, joka on skitsofrenia tai muu psykoottinen häiriö.

Henkilöt, joilla on skitsotyyppinen häiriö on lisääntynyt riski