oireita kylmä: yskä, nuha, ei kuumetta, ja lisää

Oireita kylmä voi tuntea 1-4 päivän kuluttua flunssaa virus. Ne alkavat polttava tunne nenässä tai nielussa, jonka jälkeen aivastelu, nuha, ja tunne väsynyt ja huonovointinen. Tämä on aika, jona olet eniten tarttuva – voit siirtää kylmän muille – joten on parasta pysyä kotona ja levätä.

Lue lisää flunssan

Perusasiat

oireet

hoito

ennaltaehkäisy

Tumma lima ei välttämättä tarkoita, että olet kehittynyt bakteeri-infektio, mutta jos olet yskiminen pimeä aine – tai tunne paljon hätä alhaalla keuhkoihin – voi olla bakteeri-infektio. Nämä oireet voivat johtua myös kylmä virus on muu kuin rinovirus.

Yleensä ei ole FEVE; itse asiassa, kuumetta ja vakavampia oireita voivat ilmoittaa, että olet flunssa sijaan kylmä.

Kylmä oireet yleensä kestää noin 3 päivää. Siinä vaiheessa pahin on ohi, mutta saatat tuntea ruuhkaisilla viikon tai enemmän.

Paitsi vastasyntyneillä, vilustuminen itse eivät ole vaarallisia. Ne häviävät yleensä in 4-10 päivää ilman mitään erityistä lääkettä. Valitettavasti vilustuminen älä kuluvat kehon vastustuskykyä, mikä sinusta alttiimpia bakteeri-infektioita.

Jos kylmä on ikävä tarpeeksi, lääkärin hoitoon. Lääkäri todennäköisesti tutkii kurkun ja korvat. Hän voi ottaa nieluviljelyllä harjaamalla kurkusta pitkä puuvilla kärjellä moppi. Tämä näyttää, onko teillä bakteeri-infektio, joka vaatii hoitoa antibiooteilla.

LÄHTEET

National Institute of Allergy and Infectious Diseases: “flunssan”.

Palo Alto Medical Foundation: “flunssan”.

University of Virginia Health System: “ylempien hengitysteiden tulehdus (URI tai flunssan).”

National Jewish Medical and Research Center: “Opi No kun on kylmä tai flunssa.”

Medlineplus: “flunssan”.

FDA: “vilustuminen ja flunssa: Aika vain Toki Cure.”

Lung Association: “Survival Guide for esto ja hoito Influenssa ja flunssan.”