perusteet nivelrikko

Niveltulehdus on yleinen termi, joka tarkoittaa tulehdus nivelissä. Nivelrikko, yleisesti tunnettu kulumisesta niveltulehdus, on yleisin niveltulehdus. Se liittyy rustokudoksen nivelet ja voi esiintyä lähes kaikki yhteiseen kehossa. Se esiintyy yleisesti paino -pitoista nivelet lantion, polvet, ja selkärangan. Se vaikuttaa myös sormien, peukalon, niska, ja iso varvas.

Nivelrikko – kutsutaan myös OA – ei yleensä vaikuta muihin niveliin ellei edellinen vahinkoa, liiallinen stressi tai taustalla häiriö ruston on mukana.

Rusto on yritys, sitkeä materiaali, joka kattaa luiden päitä normaalissa nivelissä. Sen päätehtävä on vähentää kitkaa nivelissä ja toimia “iskunvaimentimena”. Iskuja vaimentava laatua normaali rusto tulee sen kyvystä muuttaa muotoaan puristettaessa (litistetty tai puristettu yhteen).

Nivelrikko aiheuttaa rusto yhteisessä tulla jäykkä ja menettää joustavuus, joten se alttiimpia vaurioille. Ajan rusto voi kulua pois joillakin alueilla huomattavasti vähentämällä sen kykyä toimia iskunvaimentimena. Koska rusto heikkenee, jänteet ja nivelsiteet venyttää, mikä aiheuttaa kipua. Jos tilanne pahenee, luut voi hangata toisiaan vasten.

Nivelrikko vaikuttaa arviolta 27 miljoonaa monet ihmiset maailmassa. Mahdollisuus sairastua tautiin kasvaa iän myötä. Useimmat ihmiset yli 60-vuotiaita on nivelrikko jossain määrin, mutta sen vakavuus vaihtelee. Jopa ihmiset heidän 20s ja 30s voi saada nivelrikko, vaikka on usein taustalla syy, kuten yhteinen vamma tai toistuva yhteinen stressiä liikakäyttöä. Vuonna yli 50-vuotiailla, enemmän naisia ​​kuin miehiä on nivelrikko.

Oireita nivelrikko useimmiten kehittää vähitellen ja sisältävät