reumakyhmyjä: syyt ja hoidot

Reumakyhmyjä ovat kiinteitä kokkareita ihon alle. Ne muodostavat nivelten lähellä vaikuttaa nivelreuma. Nämä kuoppia voi olla yhtä suuri kuin pähkinä tai niin pieni kuin herneen. Kaikki eivät RA niitä saa.

He usein näy

Ne voivat muodostua äänihuulet, liikaa, mikä aiheuttaa käheyttä. Voit myös saada niitä oman keuhkot, sydän ja muut elimet, jotka voivat vaikuttaa siihen, kuinka nämä ruumiinosat työtä.

Nodules eivät anna useimmat ihmiset RA mitään ongelmia. Mutta joidenkin, ne ovat kivuliaita ja tee se vaikeampi tehdä päivittäisiä toimia, koska ne painostaa hermoja, rajoittaa liikettä, tai ovat herkkiä paikkoja. Niitä ei yleensä poistetaan vain jos ne aiheuttavat ongelmia. Jos se olet sinä, työtä lääkärille käsitellä niitä.

Käsi; Sormi; Knuckle; kyynärpäät

Ne yleensä näy ihmiset vaikean nivelreuman. Lähes kaikissa tapauksissa ovat ihmisiä, jotka ovat immuunijärjestelmän ainetta nimeltä “reumatekijän” veressä.

Muita asioita voi myös lisätä riskiä kyhmyt. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että tupakointi lisää kyhmyt ihmisiä RA. Metotreksaatti, yleisesti käytetty RA huume, on myös yhdistetty reumakyhmyjä.

Joskus RA lääkkeet nimeltään reumalääkkeet (sairauden kulkuun reumalääkkeiden) voidaan pienentää reumakyhmyjä. Mutta ihmiset, jotka ottavat metotreksaattia (joka on DMARD) voi saada enemmän ja isompia kyhmyt. Siinä tapauksessa lääkäri usein vaihtaa sinut toiseen lääkettä.

Jotkut ihmiset saavat steroidi laukausta kutistua kyhmyt. Jos kokkareet tulehtua tai aiheuttaa vakavia oireita, ehkä leikkaus poistaa niitä.

LÄHTEET

College of Rheumatology: “nivelreuma.”

National Library of Medicine: “X-Plain Nivelreuma.”

CDC: “nivelreuma.”

Association for Clinical Chemistry: “reumatekijä.”

Garcia-Patos V. Semin Cutan Med Surg, kesäkuu 2007.

Ziff, M. Arthritis Rheum, 1990.

Kaye B.R. Journal of Me dicine, 1984.

Sayah, A. lehden Academy of Dermatology, 2005.

Nyhall-Wåhlin, B.M. Ann Rheum Dis 2006.

Ylitalo, R. Clin Otolarvngol Allied Sci 2003.

McGrath, M.H, Hand Clin, 1989.

Merrill J. Arthritis and Rheumatism, heinäkuu 1997.