rh herkistymistä raskauden-mitä tapahtuu

Ellet annetaan Rh immunoglobuliinivalmisteet juuri ennen tai jälkeen korkean riskin tapahtuma, kuten keskenmeno, amniocentesis, abortti, kohdunulkoinen raskaus tai synnytys, sinulla on mahdollisuus tulla herkistyneet Rh-positiivisia sikiön verta.

Jos olet Rh-herkistyneet aiemmin, sinun täytyy tiiviisti seuranneet missään raskauden Rh-positiivisia kumppani, koska sikiö on todennäköisemmin Rh-positiivisia verta. Vastauksena Rh-positiivisia sikiö, immuunijärjestelmän voi nopeasti kehittyä IgG, joka voi läpäistä istukan ja tuhota sikiön punasoluja. Jokainen seuraava raskaus jossa Rh-positiivinen sikiö voi tuottaa enemmän vakavia ongelmia sikiölle. Tuloksena sikiön sairaus (kutsutaan Rh tauti, vastasyntyneen hemolyyttinen tauti, tai erytroblastoosin fetalis) voi olla lievä tai vaikea.

Jos olet Rh-herkistyneet aiemmin, Rh-negatiivisten sikiö voi laukaista immuunireaktion.

Lievä Rh tauti on kyse rajoitetuista tuhoutuminen sikiön punasoluja, mahdollisesti aiheuttavat lievän sikiön anemia. Sikiö voidaan yleensä kuljettaa aikavälillä eikä vaadi erityistä hoitoa, mutta voi olla ongelmia keltaisuutta syntymän jälkeen. Lievä Rh tauti on todennäköisesti kehittyä ensimmäinen raskaus jälkeen herkistyminen on tapahtunut; Kohtalainen Rh tauti liittyy tuhoaminen suurempi määrä sikiön punasoluja. Sikiö voi kehittyä maksan laajentumisen ja voi tulla kohtalaisen aneeminen. Sikiön ehkä toimitetaan ennen aikavälillä ja voivat vaatia verensiirtoa ennen (kun taas kohtu) tai syntymän jälkeen. Vastasyntynyt, joilla on kohtalainen Rh tauti on seurannut tiiviisti keltaisuus; Vaikea Rh tauti (sikiön hydrops) liittyy laajaa tuhoa sikiön punasoluja. Sikiö kehittyy vaikea anemia, maksan ja pernan laajentuminen, kohonnut bilirubiini tasolla, ja nesteen kertymistä (ödeema). Sikiö ehkä yhden tai useamman verensiirtoja ennen syntymää. Sikiö on vaikea Rh tauti, joka selviää raskaus saattaa tarvita veren vaihto. Tämä menettely korvaa useimmat lapsen veren luovuttajan veren (yleensä tyyppiä O, Rh-negatiivinen); Aikaisempi raskauden Rh tauti on merkki siitä, että tarvitset erityistä hoitoa, kun olet raskaana Rh-positiivisia sikiö.