rintakehä pistorasiaan oireyhtymä testejä ja diagnoosi

Diagnosointi rintakehä pistorasiaan oireyhtymä voi olla vaikeaa, koska oireet ja niiden vakavuus voi vaihdella suuresti ihmisten keskuudessa häiriö. Diagnosoida rintakehä pistorasiaan oireyhtymä, lääkäri voi tarkistaa oireita ja lääketieteen historian ja suorittaa lääkärintarkastus.

Provokaatio testit on suunniteltu toistamaan oireita. Testit voi auttaa lääkäri selvittää syy oman kunnon ja auttaa sulkea pois muita syitä, jotka voivat olla samanlaisia ​​oireita.

Näissä testeissä lääkäri voi pyytää teitä siirtää käsivarsien, niskan tai hartioiden eri tehtävissä. Lääkäri arvioi oireesi ja tutkia teitä eri tehtävissä.

provokaatiokokeet

Diagnoosin varmistamiseksi rintarangan outlet syndrooma, lääkäri voi määrätä yhden tai useampia seuraavista testeistä

Tietokonetomografia (CT) skannaus. CT käyttää röntgensäteilyä saamiseksi poikkileikkaus kuvia kehon. Väriaine voidaan ruiskuttaa suoneen tarkastella verisuonia yksityiskohtaisemmin (CT angiografia).

Imaging ja hermo tutkimus testit

CT voi tunnistaa sijainti ja syy verisuonten (verisuonten) puristus.

Magneettikuvaus (MRI). MRI käyttää voimakkaita radioaaltoja ja magneetteja luoda yksityiskohtaisen näkymän kehosta.

Lääkäri voi käyttää MRI määrittää sijainnin ja syyn verisuonen (verisuonten) puristus. MRI voi paljastaa synnynnäisiä epämuodostumia, kuten kuitumainen bändi yhdistää selkärangan omaan kylkiluu tai kaulakylkiluu, joka voi olla syynä oireet.

Lääkärit eivät useinkaan käytä tätä testiä diagnosoida rintakehä pistorasiaan oireyhtymä. Kuitenkin kuvantamistutkimuksissa voi sulkea pois muita ehtoja, jotka voivat aiheuttaa oireita, kuten selkärangan tai aivot olosuhteissa.

Arteriografia ja venografia. Näissä testeissä lääkäri lisää ohut, joustava putki (katetri) läpi pieni viilto, yleensä oman nivus. Katetri siirretään läpi suuria verisuonia arteriografia tai suonissasi in venografia, hoidettavalle verisuonia. Tämän jälkeen lääkäri ruiskuttaa väriaine läpi katetrin näyttämään röntgenkuvat teidän valtimoissa tai laskimoissa.

Lääkärit voivat tarkistaa, onko sinulla on pakattuja verisuoneen. Jos verisuoneen on hyytymä, lääkärit voivat toimittaa lääkkeitä katetrin läpi hajottaa hyytymän.