sanoa ei oliiviöljyä?

Voi 19, 2000 – Voisi oliiviöljy – pitkä pidetään terveellisin rasva ympärillä – niin huono meille cheeseburgers tai kermainen jälkiruokia?

Se Hätkähdyttävä tekemisestä Marylandin yliopistosta sydänspesialisti Robert Vogel, MD. Maaliskuun kokouksessa College of Cardiology, hän hämmästytti ravitsemus maailmaa varoittamalla, että oliiviöljy voisi olla vaaraksi sydämen ja valtimoiden kuten Big Mac tai jättiläinen pala juustokakkua. “Jos olet käyttänyt oliiviöljyä, koska luulet sen terve”, sanoo Vogel “on aika ajatella uudelleen.

Valitettavasti olemme tottuneet tällaiseen ruokavalion kiikun. Monet monet ihmiset maailmassa ovat alkaneet ihmetellä, jos edes asiantuntijat tietävät, mitä he puhuvat. Yksi päivä margariini on hyvä sinulle, seuraavaksi se on huono. Eräänä päivänä E-vitamiini suojaa sydänsairaus, seuraavaksi se ei tarjoa mitään hyötyä lainkaan. Nyt on oliiviöljyä vuoro.

Vogel testattiin vaikutuksia kolmessa eri ateriat ryhmä 10 vapaaehtoista, jotka oli normaali kolesterolitaso. Yksi ateria koostui rypsiöljyä ja leipää. Toinen oli oliiviöljy ja leipä. Kolmas ateria oli pala lohta. Kaikki kolme ateriaa sisälsi 50 grammaa rasvaa.

Mutta niiden vaikutus verisuoniin oli hyvin erilainen. Ennen ja uudelleen kolmen tunnin kuluttua jokaisen aterian, Vogel tiimi mitattiin kurouma vapaaehtoisten valtimoissa. Sharp supistumista voi vahingoittaa sisävuori verisuonten, mukaan Vogel.

Valtimoita ei kuristaa paljon jälkeen lohijauho. Aterian jälkeen sisältävä rypsiöljy, ne ahdas hieman, vähentää veren virtausta 11%. Kun oliiviöljy ja leipä yhdistelmä kuitenkin verenvirtaus putosi 34% – juuri siitä, että Vogel oli nähnyt edellisessä tutkimuksessa jälkeen vapaaehtoisia söi Big Mac perunoita.

Vogel uskoo syyllisiä oliiviöljyssä ovat omega-9-rasvahapot, jotka muodostavat suurimman osan öljystä. Nämä rasvahapot näyttävät aiheuttavan verisuonten kuristaa. Omega-3-rasvahapot, toisin – samanlaista löytyy kalaöljy, ja niitä lisätään rypsiöljyä – ei ilmeisesti ole tätä vaikutusta. Mitä että sai tehdä sydänsairaus? “Kun verisuonet supistuvat, niiden vuori, jota kutsutaan endoteelin, voi loukkaantua”, sanoo Vogel. “Toistuva vammoja voi lisätä jopa suurempi riski sepelvaltimotauti.” Mikä parasta, diabeetikoilla, jotka tyypillisesti vaurioittaa verisuonten vuoria, vaikutus oliiviöljyn saattaa pahentaa jo vaarallinen tila, Vogel kertoo.

terveellisiä, herkullisia reseptejä, mistä ja syö hyvin lehden.

Chicken, Chocolate, Salaatit, Jälkiruoat, Keitto