Spiriva

Terapeuttinen luokka: Keuhkoputkia laajentava

Käyttää Spiriva

Farmakologiset Class: Antimuskariinisesti

Tiotropiumi kuuluu perheeseen lääkkeitä kutsutaan keuhkoputkia laajentavia. Keuhkoputkia on hengittää suun kautta auttaa avaamaan keuhkoputken putket (hengitystiehyitä) keuhkoissa. Se on ottanut hengitettynä (inhalaattoria) ja lisää ilman virtausta keuhkoihin.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille hengitettynä tiotropiumilla lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä hengitettynä tiotropiumilla vanhuksilla.

Ennen Spiriva

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät tiotropiumi. Se ei voi olla nimenomaan Spiriva. Lue huolellisesti.

Käytä tätä lääkettä vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta lääkkeen tai astmalääke ilman kertoo lääkäriltä. Muuten voi lisätä mahdollisuus ottaa hengitysvaikeuksia.

Tämä lääke yleensä tulee potilasohje. Lue ne huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Jos et ymmärrä ohjeita tai on kysyttävää inhalaattorin, keskustele lääkärin.

Käytä tätä lääkettä samaan aikaan joka päivä.

Spiriva® kapseleita tulisi käyttää vain kanssa HandiHaler® laitteen. Älä niele kapselia. Spiriva® kapseleita tulee käyttää vain hengitetään suun kautta (suun hengitysteitse). Älä käytä HandiHaler® laitetta muiden lääkkeiden kanssa.

Älä anna jauhe kapseleista saada silmiisi. Jos jauhe ei saa silmiin, se voi aiheuttaa näön hämärtymistä ja oppilas dilataatio (lisääntynyt pupillin koon). Jos näin tapahtuu, ota yhteyttä lääkäriin heti.

Jos haluat käyttää Spiriva® HandiHaler®

Jos haluat käyttää Spiriva® Respimat® inhalaattorin

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Älä käytä tätä lääkettä useammin kuin kerran 24 tunnin välein.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Oikea käyttö Tiotropiumin

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Jätä kapseleita läpipainopakkauksessa ennen kuin olet valmis käyttämään lääkettä. Avata vain yksi läpipainopakkaus samaan aikaan, kun olet valmis poistamaan kapselin ja laita se HandiHaler® laitteessa. Kun olet avannut rakkuloita, käytä kapseli heti. Käytön jälkeen ensimmäinen kapseli, 2 jäljellä kapseleita tulisi käyttää seuraavien 2 peräkkäistä päivää. Kapselit, jotka ovat vahingossa alttiina ilmaa ja ei ole tarkoitettu käytettäväksi välittömästi hävitettävä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä tarkasti, kun käytät tätä lääkettä nähdä, jos se toimii kunnolla ja vähentää ei-toivottuja vaikutuksia.

Tämä lääke ei lopeta bronkospasmi, joka on jo alkanut. Lääkäri antaa sinulle toista lääkettä käyttää tapauksissa akuutin kohtauksen.

Tiotropiumi voivat aiheuttaa allergisia reaktioita, mukaan lukien anafylaksi ja angioedeema. Tarkista lääkäriltä heti, jos ilmaantuu ihottumaa, kutinaa, hengenahdistusta, tai suuri, kihelmöivä turvotusta kasvoissa, silmäluomien, huulten, kielen, nielun, käsien jalat, jalkojen tai sukupuolielimet käytön jälkeen lääketiede.

Tämä lääke voi aiheuttaa bronkospasmia, mikä tarkoittaa hengitys tai hengityksen vinkuminen pahenee. Bronkospasmia voi olla hengenvaarallinen. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet yskää, hengitysvaikeuksia, hengenahdistusta tai hengityksen vinkumista jälkeen lääkkeen käyttämisen.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Spiriva

Tarkista lääkäriltä heti, jos koet muutoksia silmiin, kuten silmien kipu, epämukava tunne silmässä, näön hämärtyminen, visuaalinen kehiä tai värikuvien punaiset silmät, kun käytät tätä lääkettä. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet lasku virtsan määrän, vähenevän virtsaamistiheydessä, virtsaamisvaikeudet, tai kivulias virtsaaminen.

Tämä lääke voi aiheuttaa huimausta tai näön hämärtymistä. Vältä ajamista, koneiden, tai tehdä jotain muuta, joka voi olla vaarallista, jos et huimausta tai ei pysty näkemään hyvin.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ruokahalu, astma, vilustuminen, yskä, heinänuha, tai sinus ongelmia, ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Spiriva Side Effects

Spiriva (tiotropium)

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

COPD, Maintenance Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent, Ventolin HFA, DuoNeb, tiotropiumiin, Anoro Ellipta, Proventil HFA, Daliresp, Brovana, albuterol / ipratropium, salmeteroli , Combivent Respimatin, Advair HFA, glykopyrrolaatti, budesonidi / formoteroli, levalbuteroli