Tay-Sachsin tauti hoito

Koska ei ole parannuskeinoa Tay-Sachsin tauti, hoidon tavoitteena on tukea ja mukavuutta. Joitakin tapoja, joilla lapsesi hoitoryhmän toimii kohti tätä tavoitetta sisältävät

Hengitysteiden hoitoon. Lapset, joilla on Tay-Sachsin tauti on suuri riski keuhkojen infektiot, jotka aiheuttavat hengitysvaikeuksia ja usein kertyy limaa niiden keuhkot.

Hengitysteiden terapeutit on laaja kokemus vähentämään lima käyttäen hengitysvalmennusta (CPT) ja koulutukseen perheenjäsenten antamaan CPT lapselle kotona.

Ruokinta putket. Lapsesi voi kehittyä hengitysongelmia hengittämisestä ruokaa tai nestettä keuhkoissa syödessään.

Ehkäistä näitä ongelmia, lääkäri voi suositella avusteiset syöttölaite kuten nenämahalaukkuputken, joka työnnetään lapsen nenän ja menee lapsen vatsaan. Tai, lääkäri koulutettu vatsaan leikkaus voi kirurgisesti lisätä esophagogastrostomy putkeen.

Fysioterapia. Taudin edetessä, lapsi voi hyötyä fysioterapia auttaa pitämään nivelet joustavat ja säilyttämään niin paljon kykyä liikkua (liikerataa) kuin mahdollista.

Fysikaalinen hoito voi viivästyttää niveljäykkyyttä ja vähentää tai viivästyttää toimintakyvyn menetystä ja kipu, joka voi johtua lyhentää lihaksia.