tiamiinin (B1-vitamiini) vuorovaikutukset

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Tiamiinin (myös kirjoitettu “tiamiinipitoisuuden”) on vitamiini, joka tunnettiin aiemmin nimellä B1. Tiamiini oli yksi ensimmäisistä yhdisteiden tunnustettu vitamiini.

Tiamiinin on mukana monissa kehon toimintoja, kuten hermoston ja lihasten toimintaa, virtaus elektrolyyttejä ja ulos hermo- ja lihassolujen, ruoansulatus, ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan. Hyvin vähän tiamiinia kehoon ja ehtyminen voi tapahtua 14 päivän kuluessa. Vaikea tiamiinin puutos voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita, joihin liittyy hermoston, aivojen, lihasten, sydän, ja vatsassa ja suolistossa.

Avain laadut

aineenvaihduntahäiriöt

Ravinnonlähteistä tiamiinin sisältää naudanlihaa, oluthiiva, palkokasvit (pavut, linssit), maito, pähkinät, kaura, appelsiinit, sianliha, riisi, siemenet, vehnä, koko-viljaa, ja hiiva. Teollistuneissa maissa, ruoka tehty valkoinen riisi tai vehnäjauhoja usein rikastettu tiamiinia.

Tiamiinia käytetään osana hoitoa aineenvaihduntahäiriöiden ja tiamiinin puutos oireita, samoin kuin alkoholistien. Sitä on tutkittu muihin käyttötarkoituksiin, mutta johtopäätökset puuttuvat tällä hetkellä.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

Seuraavat annokset ovat USA suositeltavasta päiväannoksesta (RDA) tiamiinin otetaan suun: aikuisilla 19 ja vanhemmat, 1,2 milligrammaa miehillä ja 1,1 milligrammaa naisilla, ja raskaana oleville tai imettäville naisille kaikenikäisille, 1,4 milligrammaa. Annokset 1-2 milligrammaa on otettu suun päivittäin ravintolisänä aikuisilla. Ihmisiin, jotka ovat tai ovat vaarassa tiamiinin puutos, 50 milligrammaa tiamiinin on otettu suun kautta päivittäin, ja annokset 50-100 milligrammaa tiamiinin on ruiskutetaan laskimoon 3-4 kertaa päivässä.

Alzheimerin tautiin, 3 milligrammaa tiamiinin on ottanut suun päivittäin jaettuna kolmeen annokseen enintään yhden vuoden ajan.

Sillä kuukautiskipuja, 100 milligrammaa tiamiinia on ottanut suun päivässä kolmen kuukauden ajan.

tiamiini puute

Epilepsia, 50 milligrammaa tiamiinin on ottanut suun päivittäin kuuden kuukauden ajan.

Alkoholismi

Alkoholin peruuttaminen, 100 milligrammaa tiamiinivetykloridia on ruiskutetaan lihakseen tai laskimoon.

Täydellinen parenteraalinen ravitsemus (TPN)

Alkoholin maksasairaus, 100 milligrammaa tiamiinia on ruiskutetaan laskimoon.

Sillä koomaan tai hypotermia (vaarallisen alhainen ruumiinlämpö) alkuperä on tuntematon, 100 milligrammaa tiamiinia on ruiskutetaan lihakseen tai laskimoon.

Alzheimerin tauti

Anemia

urheilullinen suorituskyky

Sillä tiamiinin puutos aiheuttama ravinnon kautta toimitetun suoneen, 100 milligrammaa tiamiinia on ruiskutetaan laskimoon.

Sillä Wernicke-Korsakoffin oireyhtymä (aivosairaus aiheuttama tiamiinin puutos), 5-200 milligrammaa tiamiinin on ruiskutetaan lihakseen tai laskimoon, joskus jaettuina annoksina yli kahden päivän ajan tai vähintään 100 milligrammaa tiamiinia on ruiskutetaan laskimoon tai lihakseen.

Verisuoni hyytymiä

Seuraavat annokset tiamiinin ottanut suun pidetään riittävä saanti (AI): 0,2 milligrammaa vauvoilla 0-6 kuukautta vanha, 0,3 milligrammaa vauvoilla 7-12 kuukautta vanhoja, 0,5 milligrammaa lapsilla 1-3 vuotta vanha; 0,6 milligrammaa lapsilla 4-8 vuotta vanha, 0,9 milligrammaa lapsilla 9-13 vuotta vanhoja, 1,2 milligrammaa miehillä 14-18 vuosi vanha, ja 1 milligramma naisilla 14-18 vuosi vanha. RDA raskaana oleville tai imettäville naisille kaikista ikä on 1,4 milligrammaa päivässä.

Syöpä

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

kaihi ehkäisy

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Tiamiinin voi aiheuttaa verenpaineen laskua. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat lääkkeitä, jotka alentavat verenpainetta.

Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka alentavat veren sokeria. Ihmiset huumeiden diabeteksen suun kautta tai insuliinia tulee seurata tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

Tiamiinin voi myös vuorovaikutuksessa aineita, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään, aineet, jotka parantavat urheilusuoritusta, aineita, jotka edistävät virtsaaminen, aineet, jotka kohtelevat retrovirus infektioiden (HIV), aineet, jotka laajentaa verisuonia, aineita, joita käytetään sydämen häiriöt, alkoholi-, Alzheimerin aineet, antasidit , antibiootit, syöpälääkkeiden, barbituraatit, syntyvyyden otetaan suun, dekstroosi, diklooriasetaatin, flumatseniilin syke säätelevät aineet, ifosfamidi, metformiini, naloksonia, hermoston aineet, neuromuskulaaristen salpaajien kipulääkkeiden, fenytoiini, kilpirauhashormonin, tupakka, ja laihtuminen tekijöille.

Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä yrttejä tai ravintolisiä, jotka voivat alentaa veren sokeria. Veren glukoosipitoisuus saattaa vaatia valvontaa, ja annosta voi olla tarpeen säätää.

Tiamiinin voi aiheuttaa verenpaineen laskua. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat yrttejä tai lisiä, jotka alentavat verenpainetta.

Tiamiinin voi myös vuorovaikutuksessa Alzheimerin yrttejä ja lisäravinteet, antasidit, bakteerilääkkeet, syövän vastaisen yrttejä ja ravintolisiä, benfotiamiinia ja niiden kera, betel pähkinät, syntyvyyden otetaan suun, sykkeeseen säätelevä yrttejä ja ravintolisiä, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään, yrttejä ja ravintolisiä jotka parantavat urheilusuoritusta, yrttejä ja ravintolisiä, jotka edistävät virtsaaminen, yrttejä ja täydentää, että laajentaa verisuonia, yrttejä ja ravintolisiä, joita käytetään sydämen häiriöt, korte, hermoston yrttejä ja ravintolisiä, hermo-yrttejä ja ravintolisiä, kipulääkkeiden, polyfenolit, rauhoittavat lääkkeet, kilpirauhasen yrttejä ja lisäravinteet, tupakka, vitamiineja ja laihtuminen yrttejä ja täydentää.

Tämä tieto perustuu systemaattinen tarkastelu tieteelliseen kirjallisuuteen, ja sen vertaisarvioitujen ja muokata avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

Allithiamine, aneuriini, aneuriini HCI, aneuriini mononitraatti, antiberiberi tekijä, antiberiberi vitamiini, antineuritic tekijä, antineuritic vitamiini, anurine, B-kompleksi-vitamiini, benfotiamiinia ja niiden kera, beta-hydroksi-ethylthiazolium kloridi, sulfotiamine, tiamiini kloridi, tiamiini difosfaatti, tiamiini HCI, tiamiini hydrokloridi, tiamiini monofosfaatin (TMP), tiamiini nitraatti, tiamiini pyrofosfaatti (TPP), tiamiini tetrahydrofurfuryyli disulfidi, tiamiini trifosfaatiksi (TTP), tiamiinia, tiamiinikloridi, tiamiinia difosfaatti- tiamiini HCI, tiamiinihydrokloridi, tiamiinia monofosfaatin (TMP), tiamiinia nitraatti, tiamiinipyrofosfaatti (TPP), tiamiinia tetrahydrofurfuryyli disulfidi, tiamiinia trifosfaatti (TTP), thiaminium HCl, thiaminium kloridia.

Ravinnonlähteistä tiamiinin: Beef, oluthiiva, palkokasvit (pavut, linssit), pähkinät, kaura, sianliha, riisi, siemenet, vehnä, koko-viljaa, hiiva, hedelmät (kuten appelsiinit), maito, maitotuotteet, ja väkeviä valkoista riisiä tai vehnäjauhoja tuotteita.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä ihmisiä, joilla tiedetään olevan allerginen tai yliherkkä jollekin osia tiamiinia täydentää. Harvinaiset, hengenvaarallisia allergisia reaktioita on raportoitu usean annoksen jälkeen tiamiinin ruiskutetaan laskimoon, lihakseen tai ihoon.

Pikkuaivojen ataksia (liikehäiriöitä johtuvat aivojen soluvaurioita)

Tiamiinin todennäköisesti turvallinen, kun otetaan suun päivittäin määrinä pidetään RDA: aikuisilla 19 ja vanhemmat, 1,2 milligrammaa miehillä ja 1,1 milligrammaa naisilla, ja raskaana oleville tai imettäville naisille kaikenikäisille, 1,4 milligrammaa. Tiamiinin todennäköisesti turvallista aikuisilla täydennyksenä, kun otetaan suun päivittäin annoksina 1-2 milligrammaa. Tiamiinin todennäköisesti turvallista ihmisille tai vaarassa tiamiinin puutos, annokset 50 milligrammaa otetaan suun päivittäin. Seuraavat annokset tiamiinin todennäköisesti turvallisia lapsille, kun otetaan suun päivittäin: 0,2 milligrammaa vauvoilla 0-6 kuukautta vanha, 0,3 milligrammaa vauvoilla 7-12 kuukautta vanhoja, 0,5 milligrammaa lapsilla 1-3 vuotta vanha, 0,6 milligrammaa lapsilla 4-8 vuotta vanha, 0,9 milligrammaa lapsilla 9-13 vuotta vanhoja, 1,2 milligrammaa miehillä 14-18 vuosi vanha, ja 1 milligramma naisilla 14-18 vuosi vanha.

tukkeutunut valtimo

Seuraavat annokset tiamiinin pidetään mahdollisesti turvallinen: 50-100 milligrammaa otetaan suun päivittäin 3-6 kuukautta; 50-100 milligrammaa ruiskutetaan laskimoon 3-4 kertaa päivässä, ja 5-200 milligrammaa ruiskutetaan lihaksen viisi jaettuna annoksena kaksi päivää.

Tiamiinin voi aiheuttaa verenpaineen laskua. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on alhainen verenpaine tai ne huumeiden, jotka alentavat verenpainetta.

Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on diabetes tai korkea verensokeri, ja niissä huumeiden, yrtit, tai täydennyksiä, jotka vaikuttavat veren sokeria tai jotka laajentaa verisuonia.

Käytä varoen imettävät naiset, ihmiset, joilla on epänormaali sydämen hinnat, ja ne saavat kemoterapiaa.

Vältä suuria annoksia tiamiinin ruiskuttaa suoneen tai aivoissa. Vältä suurempia annoksia löytyy kaupan tuotteita, ellei alla neuvoja terveydenhuollon ammattilainen.

Vältä ihmisiä, joilla tiedetään olevan allerginen tai yliherkkä jollekin osia tiamiinia täydentää.

Vältä puuttuessa B6-vitamiinia ja nikotiiniamidi, kuten hengenvaarallinen aivovaurio saattaa esiintyä.

Coma / hypotermia alkuperä on tuntematon

Tiamiinin voi aiheuttaa uneliaisuutta, kiihtymys, immuuni muutokset, lisääntynyt syöpäriskiä, ​​lihasten rentoutumista, kouristukset (kun ruiskutetaan suoneen tai aivojen), ihon ärsytys (polttamalla tai kutinaa), hidas sydämen syke, painon muutokset, ja levennetty verisuonia.

Crohnin tauti

RDA raskaana oleville tai imettäville naisille kaikista ikä on 1,4 milligrammaa päivässä.

diabeettiset komplikaatiot

On riittävästi tieteellistä näyttöä siitä, että käytetään tiamiinin raskauden tai imetyksen aikana. Käytä varoen imettäville naisille.

Epilepsia

Sydämen vajaatoiminta

Balakumar P, Rohilla A, Krishan P, et ai. Monitahoinen terapeuttinen potentiaali benfotiamiinia ja niiden kera. Pharmacol Res 2010,61 (6): 482-488., Butt AM, Tahir S, Nasrullah I, et ai. Mycoplasma genitalium: vertaileva genomiikka tutkimus metaboliareitit tunnistamiseksi huumeiden ja rokote tavoitteet. Infect.Genet.Evol 2012,12 (1): 53-62., Donnino MW, Cocchi MN, Smithline H, et al. Sepelvaltimon ohitusleikkaus kirurgia kuluttaa plasman tiamiinia tasolla. Nutrition 2010,26 (1): 133-136., Frank P ja Crookes PF. Lyhyen ja pitkän aikavälin kirurginen seurantaa ja postbariatric leikkauksen potilaalle. Gastroenterol.Clin North Am 2010,39 (1): 135-146., Jesse S ja Ludolph AC. [Tiamiinin, pyridoksiini ja cobalamine. Myyteistä farmakologian ja kliinisen käytännön]. Nervenarzt 2012,83 (4): 521-532.; Kumar N. Neurologiset esityksiä ravitsemukselliset puutteet. Neurol.Clin 2010,28 (1): 107-170., Lima LF, Leite HP, ja Taddei JA. Alhainen veren tiamiinin pitoisuus lapsipotilaiden yhteydessä ottamista tehohoidossa: riskitekijät ja prognostiset merkitys. Am J Clin Nutr 2011,93 (1): 57-61., Lombardi G, Zustovich F, Nicoletto MO, et ai. Tärkeä rooli tiamiinin estämisessä ifosfamidi aiheuttama enkefalopatia. J Oncol Pharm Pract 2010,16 (2): 135-136., Manzanares W ja Hardy G. tiamiinin lisäravinteen kriittisesti sairailla potilailla. Curr.Opin.Clin.Nutr.Metab Care 2011,14 (6): 610-617., Martel F, Monteiro R, ja Calhau C. Vaikutus polyfenolien suolen ja istukan kuljetus joidenkin bioaktiivisten yhdisteiden. Nutr Res Rev 2010,23 (1): 47-64.; Rogovik AL, Vohra S, ja Goldman RD. Turvallisuusnäkökohdat ja mahdollinen vuorovaikutus vitamiineja: tulisi vitamiinit harkittava huumeita? Ann Pharmacother 2010,44 (2): 311-324., Smit AJ ja Gerrits EG. Iho autofluorisaatiota mittana myöhäiseen gly- lopputuotteen deposition: uusi riski markkeri krooninen munuaissairaus. Curr Opin.Nephrol.Hypertens 2010,19 (6): 527-533., Tabarki B, Al-Shafi S, Al-Shahwan S, et ai. Biotiini-reagoiva basaaliganglian tauti revisited: kliininen, radiologisten ja geneettiset löydökset. Neurology 1-15-2013,80 (3): 261-267., Thorarinsson BL, Olafsson E, Kjartansson O, et ai. [Wernicken enkefalopatia kroonisessa alkoholistien]. Laeknabladid 2011,97 (1): 21-29., Zhou K, Zhao R, Geng Z, et al. Association between B-ryhmän vitamiinit ja laskimotukos: järjestelmällinen katsaus ja meta-analyysi epidemiologisten tutkimusten. J.Thromb.Thrombolysis 2012,34 (4): 459-467.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration

munuaisten toimintahäiriö

Jalkakrampit

Kuukautiskrampit

mitokondrioiden häiriöt

Pyruvaattidehydrogenaasia puutos (PDH)

Reuma (nivelvaivoja)

Leukanivel häiriö (TMJ)

Tiamiini puute (vanhukset)

lonkkamurtumien

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan