tietyyliperatsiini suun, lihakseen, peräsuolen

Terapeuttinen luokka: Antiemeettinen

Käyttää tietyyliperatsiinilla

Farmakologiset Class: Fentiatsiini

Kemiallinen luokka: Piperatsiini (luokka)

tietyyliperatsiinilla on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä tietyyliperatsiinin, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio tietyyliperatsiinilla tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Lapset ovat yleensä herkempiä kuin aikuiset vaikutuksille fenotiatsiini lääkkeitä, kuten tietyyliperatsiini. Tiettyjä sivuvaikutuksia, kuten lihaskouristuksia kasvojen, kaulan ja takaisin, tic-like tai nykiminen liikkeitä, kykenemättömyys liikkua silmissä, kiertyminen kehon tai heikkous käsissä ja jaloissa, ovat todennäköisempiä lapsilla , etenkin vakava sairaus tai nestehukka.

Vanhukset ovat yleensä herkempiä vaikutuksia fenotiatsiini lääkkeitä, kuten tietyyliperatsiini. Sekavuus, vaikea tai kivulias virtsaaminen, huimaus, uneliaisuus, heikotus, tai suun kuivuminen, nenän tai kurkun voi olla todennäköisempi vanhuksilla. Myös painajaisia ​​tai epätavallinen jännitystä, hermostuneisuus, levottomuus, tai ärtyneisyys voivat olla todennäköisempiä vanhuksilla. Lisäksi hallitsemattomat liikkeet voivat olla todennäköisempiä iäkkäillä potilailla tietyyliperatsiinilla.

Ennen tietyyliperatsiinilla

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tietyyliperatsiinin, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tietyyliperatsiinilla tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tietyyliperatsiinilla kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tietyyliperatsiinilla tahansa seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tietyyliperatsiinin, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön tietyyliperatsiinilla. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tietyyliperatsiinilla käytetään vain lievittää tai estää pahoinvointia ja oksentelua. Käytä sitä vain ohjeiden mukaisesti. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Potilaille, jotka saavat tietyyliperatsiinilla suun

Potilaille käyttäen peräpuikko muodossa tietyyliperatsiinilla

Annoksen tietyyliperatsiini on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tietyyliperatsiinilla. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tietyyliperatsiinin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Jos aiotaan ottaa tietyyliperatsiinilla pitkään, lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, erityisesti ensimmäisten kuukausien hoidon tietyyliperatsiinilla. Näin annostusta tarvittaessa muuttaa vastaamaan tarpeita.

Tietyyliperatsiinilla lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, jotka aiheuttavat sinulle uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkettä; reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, barbituraatit, lääketiede epilepsiaan, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jokin yllä mainituista, kun käytät tietyyliperatsiinilla.

Oikea käyttö tietyyliperatsiinilla

tietyyliperatsiinilla voi aiheuttaa joillekin ihmisille olla näön hämärtyminen tai tulla huimausta, pyörrytystä, unelias, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit tietyyliperatsiinilla ennen ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos olet huimausta tai eivät hälytyksen tai voi nähdä hyvin.

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Käytettäessä tietyyliperatsiinilla säännöllisesti, varmista, että lääkäri tietää, jos käytät suuria määriä asetyylisalisyylihappo tai muut salisylaatit samanaikaisesti (kuten niveltulehdus tai reuma). Vaikutukset liikaa aspiriinia, kuten korvien soiminen, voidaan kattaa kasvoi tietyyliperatsiinilla.

Tietyyliperatsiinilla voi aiheuttaa kuivan suun, nenän ja kurkun. Tilapäisestä helpotusta suun kuivuminen, käyttö sokerittomia makeisia tai purukumia, sulattaa bittiä jäätä suussa, tai käytä sylki korvike. Jos suussa edelleen tuntea kuivua yli 2 viikkoa, ota lääkäri tai hammaslääkäri. Jatkuvat suun kuivuminen saattaa lisätä hammassairaus, kuten karies, iensairaus, ja sieni-infektiot.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Varotoimet Vaikka käyttäminen tietyyliperatsiinilla

Saatavuus Poistunut Poistunut

Raskaus Luokka N Ei luokiteltu

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Pahoinvointi / oksentelu promethazine, loratsepaami, hydroksitsiinin Ativania, ondansetroni, Zofran, meklit-, Benadryl, difenhydramiini, metoklopramidi, Vistaril, Phenergan, Reglan, haloperidoli, Haldolia, proklooriperatsiinilla, Compazine, Atarax, klooripromatsiini, Antivert, skopolamiini, Thorazine, perfenatsiinin, pyridoksiini , Dramamine

tietyyliperatsiinilla Side Effects

tietyyliperatsiinilla

 tai mennä liittyä tietyyliperatsiinilla tukiryhmä yhteyden muiden kanssa, jotka ovat samanlaisia ​​etuja.