toissijainen korkea verenpaine – aihe yleiskatsaus

Toissijainen korkea verenpaine on korkea verenpaine, jonka aiheuttaa toisen sairaus tai tila. Se voi myös johtua tiettyjen lääkkeiden.

Munuaissairaus, kuten ahtauma munuaisen verisuonia; Tietyt lääkkeet, kuten pillereitä, amfetamiinia, ruokahalua hillitsevät, jotkut masennuslääkkeet, steroideja, ja jotkut steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID); Hormoni liittyvät sairaudet, kuten kilpirauhasen liikatoimintaa, kilpirauhasen vajaatoiminta, tai Cushingin tauti; Uniapnea; Juominen paljon alkoholia (kuten yli kolme juomia päivässä); Kaventaminen aortta (aortan).

Mikä tahansa lääkitys voi aiheuttaa haittavaikutuksia, ja korkea verenpaine (HBP) lääkkeet eivät ole poikkeus. Kuitenkin monet ihmiset eivät ole sivuvaikutuksia kun verenpainetauti huumeita, ja usein haittavaikutukset ovat lieviä. Silti on tärkeää pysyä ajan tasalla ja tehdä tiivistä lääkärin hallitsemaan haittavaikutuksia voi olla. Ei ole mitään syytä “kärsiä hiljaisuudessa.” Nykyään on enemmän lääkitystä vaihtoehtoja kuin koskaan hallintaan korkea verenpaine (hypertensio); Tässä artikkelissa on luettelo sivuvaikutuksia …

Jos lääkäri voi hoitaa syy korkea verenpaine, se saattaa alentaa verenpainetta.

Toissijainen korkea verenpaine ei ole yleistä. Riski johdetun korkea verenpaine on suurempi lapsilla kuin aikuisilla. Aikuisilla se voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta noin 5 100: sta, joilla on korkea verenpaine. 1

Syyt johdetun korkea verenpaine sisältävät

Lääkäri voi epäillä, että teillä on toissijainen korkea verenpaine jos

Toissijainen korkea verenpaine on yleensä hoidetaan käsittelemällä syy korkea verenpaine. Your hoito riippuu mikä aiheuttaa korkea verenpaine ja onko korkea verenpaine pitäisi laskea mahdollisimman pian ongelmien ehkäisemiseksi.

Jos terveysongelma on syy, tämä korkea verenpaine voi palata normaaliksi, kun muu terveysongelma käsitellään. Mutta tilan hoitoon, joka on aiheuttanut toissijainen korkean verenpaineen eivät aina alentaa verenpainetta takaisin normaalille tasolle. Tällöin voi olla tarpeen hoitaa kohonnutta verenpainetta liikaa.

Jos lääke on syynä, tämä korkea verenpaine voi palata normaaliksi, jos hoito lopetetaan tai annosta muutetaan.

Verenpaineesi on yhtäkkiä noussut, koska se oli viimeksi tarkistettu; Olet nuori ja verenpaineesi on 160/100 tai suurempi; Olette ollut monia hoitoja ja lääkkeitä korkean verenpaineen, mutta se on silti 160/100 tai korkeampi; Sinulla on oireita terveysongelmia, jotka voivat nostaa verenpainetta; Munuaisesi eivät toimi niin hyvin kuin niiden pitäisi.