topotekaani (laskimoon) kuvaus ja tuotenimiä

Topotekaani injektio hoidetaan Metastasoivassa syöpä (syöpä, joka on jo levinnyt) munasarjojen muiden hoitojen epäonnistuttua. Tämä lääke on myös hoitoon tietynlainen keuhkosyöpään kutsutaan pienisoluinen keuhkosyöpä. Sitä käytetään myös yhdessä sisplatiinin kanssa syövän hoitoon kohdunkaulan, joita ei voida hoitaa kirurgisesti tai sädehoitoa.

Topotekaani kuuluu lääkeryhmään antineoplastiset aineet. Se häiritsee syöpäsolujen kasvua, jotka ovat lopulta tuhoutuu. Koska kasvu normaalit solut voidaan myös vaikuttaa lääkkeen, muita vaikutuksia voi myös esiintyä. Jotkut näistä voivat olla vakavia ja on ilmoitettava lääkärille. Muut vaikutukset, kuten hiustenlähtö, ei voi olla vakava, mutta voi aiheuttaa huolta. Jotkut vaikutukset voivat ilmetä hoidon jälkeen Topotekaanin on pysäytetty.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, topotekaania käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ratkaisu, aine, liuosta

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille topotekaanin injektion lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä topotekaanin injektion vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla topotekaania injektio.

pediatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

geriatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Muut sairaudet

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Saat tämän lääkkeen käyttöä sairaalassa tai syövän hoitoon keskus. Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tätä lääkettä. Tämä lääke annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon.

Topotekaania annetaan yleensä joka päivä 3-5 päivää. Tämä 3-päivän tai 5 päivän hoito on annettu jälleen 21 päivän välein, kunnes kehosi reagoi lääkkeeseen. Jokainen hoito kestää yleensä noin 30 minuuttia.

Topotekaani aiheuttaa usein pahoinvointia ja oksentelua. On erittäin tärkeää, että edelleen saada lääkettä, vaikka se tekee sinusta tuntuu sairas. Kysy lääkäriltä tapoja vähentää näitä vaikutuksia.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi hoidon aikana ja vähintään 1 kuukauden kuluttua viimeisestä annoksesta. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Tämä lääke saattaa myös aiheuttaa sikiövaurioita, jos isä käyttää sitä, kun hänen seksuaalinen kumppani tulee raskaaksi. Hänen täytyy käyttää tehokasta ehkäisymenetelmää hoidon aikana ja 3 kuukautta saatuaan tätä lääkettä.

Keskustele lääkärin kanssa ennen lääkkeen käyttöä, jos aiot olla lapsia. Jotkut miehet ja naiset, jotka käyttävät tätä lääkettä on tullut hedelmättömiä (voi saada lapsia).

Samalla kun hoidetaan topotekaanilla, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotukset) ilman lääkärin hyväksyntää. Topotekaani saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä, ja on olemassa mahdollisuus saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi muut henkilöt elävät taloudessanne ei tule ottaa suun kautta otettavan poliorokotteen, koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat kulkea poliovirus sinulle. Vältä myös henkilöt, jotka ovat ottaneet suun kautta otettavan poliorokotteen viimeisten useita kuukausia. Älä päästä lähelle niitä ja eivät pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos et voi ottaa näitä varotoimenpiteitä, kannattaa harkita yllään suojaava kasvonaamio, joka kattaa nenän ja suun.

Topotekaani voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, joka tarvitaan asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Tämä lääke voi aiheuttaa suoliston ongelma nimeltä typhlitis (neutropeeninen enterokoliitti). Kerro lääkärille heti, jos sinulla on kuumetta, vatsa- tai vatsakipu, tai alhainen määrä veren valkosolujen saatuaan tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille väsyvät tai heikkoja kuin ne ovat normaalisti. Jos jokin näistä haittavaikutuksista esiintyy välttää ajamista, koneiden, tai tehdä jotain muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana.

Jos ilmaantuu ihottumaa tai allerginen reaktio tälle lääkkeelle, tarkistaa lääkäriltä mahdollisimman pian.

Tarkista lääkäriltä heti, jos alkaa ottaa hengitysvaikeuksia, yskää, nopea syke, kuume, tai hengenahdistusta. Nämä voivat olla oireita vakava keuhko-ongelma.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Topotekaani aiheuttaa joskus mustelmia tai punoitus paikka injektion. Tarkista lääkäriltä tai hoitajalta, jos nämä vaikutukset ovat erityisen kiusallinen.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.