transrasvojen: välttää kolesteroli kaksinkertainen vahinko

Trans rasva nostaa LDL ( “paha”) kolesteroli ja alentaa HDL ( “hyvä”) (HDL) kolesterolia. Lue lisää transrasvojen ja kuinka välttää sitä.

Transrasvojen on monien lääkäreiden pahin rasvan voit syödä. Toisin kuin muut ravintorasvat, transrasvojen – kutsutaan myös transrasvahappoja – sekä nostaa LDL ( “paha”) kolesteroli ja alentaa HDL ( “hyvä”) kolesteroli.

Korkea LDL-kolesterolin taso yhdistettynä matalan HDL-kolesterolin tasoa lisää riskiä sydänsairauksiin, johtava tappaja miesten ja naisten. Seuraavassa joitakin tietoja transrasvojen ja kuinka välttää sitä.

Jotkut liha- ja maitotuotteet sisältävät pieniä määriä luonnossa esiintyviä transrasvojen. Mutta useimmat trans rasva on muodostettu teollisen prosessin, joka lisää vetyä kasviöljyä, joka aiheuttaa öljy tulee kiinteitä huoneenlämpötilassa.

Tämä osittain hydrattu öljy on epätodennäköisempää pilata, joten valmistetut elintarvikkeet se on pidempi säilyvyysaika. Jotkut ravintolat käyttävät osittain kovetettu kasviöljy niiden Rasvakeitinten koska se ei tarvitse vaihtaa niin usein kuin tehdä muita öljyjä.

Valmistettujen muoto trans rasvaa, tunnetaan osittain hydrattu öljy, löytyy erilaisia ​​elintarvikkeita, mukaan lukien

Yhdysvalloissa, jos elintarvikkeella on vähemmän kuin 0,5 grammaa trans rasvaa tarjoilu, ruoka etiketti voi lukea 0 grammaa trans rasvaa. Tämä piilotettu transrasvojen voi lisätä nopeasti, varsinkin jos syöt useita annosta useita elintarvikkeita, jotka sisältävät vähemmän kuin 0,5 grammaa tarjoilua.

Kun tarkistat ruokaa merkintä transrasvojen, myös tarkistaa ruoan ainesosa lista osittain kovetettu kasviöljy – joka osoittaa, että ruoka sisältää joitakin transrasvojen, vaikka määrä on alle 0,5 grammaa.

Transrasvojen, erityisesti valmistettu lajike löytyy osittain kovetettu kasviöljy, ei näytä olevan mitään tunnettua terveydellistä hyötyä. Department of Agriculture suosittelee, että saanti transrasvojen pidettävä niin pienenä kuin mahdollista.

Food and Drug Administration (FDA) on päättänyt, että osittain kovetettu kasviöljy ei enää “yleisesti pidetään turvallisina” ja se olisi lopetettava pois elintarvikkeiden tuotantoa tulevina useita vuosia.

Lääkärit pelätä trans rasvaa, koska se epäterveellistä vaikutus kolesterolia – lisäämällä LDL ja vähentämällä HDL-kolesteroli. On olemassa kahta päätyyppiä kolesteroli

Jos rasva talletukset omassa verisuonia repiä tai repeämä, veren hyytymistä voi muodostaa ja estää veren virtausta osaksi sydämesi, aiheuttaen sydäninfarktin tai osa aivoja, aiheuttaa aivohalvauksen.

Älä ajattele ruokaa, joka on vapaa transrasvojen on automaattisesti hyvä sinulle. Elintarvikkeiden valmistajat ovat alkaneet korvata muita ainesosia transrasvojen. Jotkut näistä ainesosista, kuten trooppisten öljyt – kookos-, palmunydin- ja palmuöljyt – sisältävät paljon tyydyttyneitä rasvoja. Tyydyttynyt rasva nostaa LDL-kolesterolia.

Terveellistä ruokavaliota, 25-35 prosenttia teidän koko päivittäisen kalorien voi tulla rasvasta – mutta tyydyttyneen rasvan tulisi osuus on alle 10 prosenttia oman koko päivittäisen kaloreita.

Tyydyttymättömiä rasvoja – löytyy oliivi, maapähkinä ja rypsiöljy öljyt – on terveellisempi vaihtoehto kuin on tyydyttyneitä rasvoja. Pähkinät, kala ja muut elintarvikkeet, jotka sisältävät tyydyttymättömiä omega-3-rasvahapot ovat muita hyviä valintoja elintarvikkeita tyydyttymättömiä rasvoja.

käydä lääkärin