Tupakointi: sydäninfarktin ja aivohalvauksen riskit – aihe yleiskatsaus

Jos tupakoit, sinun todennäköisyys kuolla sydänkohtaukseen on 2-3 kertaa suurempi kuin henkilö, joka ei tupakoi. Noin 1 out of 4 sydänkohtauksia uskotaan olevan suoraan liittyvät tupakoinnin. Tupakointi on paljon tärkeämpi riskitekijä sydänkohtaus kuin korkea kolesteroli, ylipaino, korkea verenpaine, tai stressi. Liikunta ja hyvä ruokavalio voi poistaa riskejä sydämesi johtuu tupakoinnista.

Jokaisessa numerossa Magazine, pyydämme asiantuntijoita vastaamaan lukijoiden kysymyksiin monenlaisia ​​aiheita. Meidän marras-joulukuussa 2011 kysymystä, kysyimme James Beckerman, MD, sydäntä terveydenhuollon asiantuntija, vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen; K: Olen vihdoin valmis lopettamaan tupakoinnin. Onko teillä mitään vinkkejä helpottaa; V: Me kaikki tiedämme, että on savutonta on välttämätöntä terveen elämän. Itse asiassa, viimeisin raportti Surgeon General yksityiskohdat miten tahansa tupakansavulle altistumisen …

Kun olet sulkenut

Kuinka pian lopettaa asioita. Ihmiset, jotka lopettaa tupakoinnin ennen ikää 50 puolittaa niiden riski kuolla seuraavan 15 vuoden verrattuna jatkuvan tupakoitsijoita. 2 Mutta jos lopettaa tupakoinnin ennen ikää 35, lähes kaikki riskit tupakointiin voidaan kääntää.

Jos sinulla on jo sepelvaltimotauti, riskiä toisen sydänkohtauksen ja mahdolliset äkkikuoleman huononee lopettaa tupakoinnin.

Henkilö, joka polttaa on kaksi kertaa niin todennäköisesti kuolee aivohalvauksen kuin henkilö, joka ei tupakoi. Kun olet sulkenut, riskiä aivohalvauksen hitaasti laskee ajan myötä.

Riskiä saada sydänkohtaus puolitetaan 2 vuotta sen jälkeen, kun lopettaa tupakoinnin. Ja 15 vuotta lopetit, riskiä sydänkohtaus on samanlainen kuin henkilö, joka ei koskaan savustettu; Vaikka olet jo ollut sydänkohtaus, tupakoinnin lopettaminen vähentää riskiä ottaa toisen yksi; Vaikka et lihoa kun lopettaa, riskiä sydänkohtaus vähenee.