turvallinen käyttö kun kestää useita lääkkeitä – aihe yleiskatsaus

Iäkkäiden ja ihmiset, joilla on pitkäaikainen sairauksia usein täytyy ottaa paljon pillereitä.

Lääkäri ei ole ainoa soittamalla laukausta noin terveydelle. Sinulla on vaikkapa liikaa, varsinkin kun se tulee lääkkeistä, ottaa; Voit olla suuri merkitys luomisessa hoitosuunnitelmaasi “, kertoo Wanda Filer, MD, presidenttinä Academy of Family Physicians.” Tiedät sairaushistoria, lääkkeitä olet allerginen, ja budjetti; Puhua näistä asioista lääkärin kanssa. Yhdessä voit tehdä parhaita päätöksiä lääkevalmisteen tarvitset.

Joten on todella tärkeää kysyä jokaisen lääkärin käyt katsomatta täydellinen luettelo lääkkeistä. Avullasi lääkäri voi varmistaa, että kaikki lääkkeet otat toimivat hyvin yhdessä. Ja voit myös varmistaa, että et ole minkään pillereitä et enää tarvitse.

Mitä enemmän lääkkeitä otat, sitä suurempi mahdollisuus on ongelmia. Ongelmat voivat olla todennäköisempiä, jos

Näet enemmän kuin yksi lääkäri ja eivät kerro jokainen noin lääkkeistä, ottaa; Voit käyttää useampaa kuin yhtä apteekki. Ellet kerro heille, ne apteekkarit voi tietää kaikista lääkkeistä, ottaa; Olet vanhempi aikuinen. Kun ikä, kehon hidastuu. Jotkut lääkkeet pysyvät elimistössä pidempään; Yksi lääke antaa sinulle sivuvaikutuksia, joten otat toinen tuntea paremmin; Otat yrttejä tai vitamiineja keskustelematta lääkärin tai apteekin puoleen ensin.

Juuri mitään otat laskee, onko lääkäri määrännyt sitä tai olet ostanut sen tiskin.

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että yrtit, kotiin korjaustoimenpiteitä, ruokavalion lisäravinteet, ja vitamiineja voi olla vahva vaikutuksia elimistössä.

Esimerkiksi ginseng ja valkosipuli täydentää voi nostaa mahdollisuus verenvuodon. Ne voivat olla vaarallisia, jos otat aspiriinia tai varfariinia, joka voi myös nostaa mahdollisuus verenvuotoa.

Tee lista kaikesta otat. Älä unohda pillereitä kuten flunssalääkkeenä tai aspiriini. Säilytä kopio käsilaukussa tai lompakon.

Ota lista kuhunkin lääkäriin tai sairaalaan käynnin. Jotkut lääkärit kuten voit tuoda kaikki pilleripurkkeja kanssasi.