unihäiriöt: oireita & tyypit

Unihäiriö Trends

Jos sinulla on vaikeuksia päästä nukkumaan tai nukkuminen läpi yön, jos heräät liian aikaisin tai on vaikea herätä lainkaan, tai jos olet liian väsynyt päivän aikana, voi olla jokin seuraavista unen problems.circadian

Lisätietoja joitakin yhteisiä unihäiriöitä.

Lapset ja nuoret tarvitsevat vähintään yhdeksän tuntia unta per yö. Unihäiriöt ja univaje voi olla kielteisiä vaikutuksia lasten koulumenestykseen aikana kerhotoimintaa ja sosiaalisissa suhteissa.

Onko oversleeping saada tiellä päivä? kerrotaan, mitä voi tapahtua – fyysiset sivuvaikutukset – saada liikaa unta.

Satunnainen kuorsaus ei yleensä ole kovin vakava ja on enimmäkseen kiusa sängyn kumppani. Kuitenkin, jos olet vakituinen kuorsaaja, et vain häiritä nukkua malleja näiden lähellä sinua, mutta myös heikentää oman unen laatua.

Parasomniat ovat vahingollisia unihäiriöt, joita voi esiintyä arousals peräisin REM-unen tai osittain arousals ei-REM-unen. Parasomniat sisältävät painajaisia, yön kauhut, unissakävely, sekavuustila arousals, ja monet muut.

Kun heräät kauhuissaan siitä häiritsevä painajainen, luulisi olet ainoa aikuinen, jolla on niitä. Loppujen lopuksi ei aikuisia pitäisi selvitä painajaisia?

Painajaisia ​​lapsilla ovat selvästi erilainen kuin paljon yleisempää painajaisia. Night kauhun oireet ovat yleisiä ja toistuvaa voimakasta itkua ja pelkoa nukkuessa, vaivalloisesti herättää lapsen.

Tässä tietoa auttaa ymmärtämään, kuinka uniapnean voi vaikuttaa elämääsi ja mitä voidaan tehdä asialle.

Keski uniapnea, hengitys keskeytyy säännöllisesti unen aikana sen vuoksi, miten aivot toimivat.

Unettomuus on unihäiriö, joka on ominaista nukahtamis ja / tai pysyä unessa.

Sleepwalking oireet eivät ole niin ilmeisiä kuin ne voivat tuntua. Hanki tiedot täältä.

Vaikka vuoteenkastelu voi olla oire taustalla sairaus, suuri enemmistö lapsista märkä sänky ei ole taustalla sairaus, joka selittää niiden yökastelu.

Narkolepsia on neurologinen sairaus, joka vaikuttaa valvonnan unen ja valveillaolon

Satunnainen hampaiden hiominen, lääketieteellisesti nimeltään hampaiden narskuttelu, ei yleensä aiheuta haittaa, mutta kun hampaat hionta tapahtuu säännöllisesti, hampaat voivat vaurioitua ja muita komplikaatioita voi syntyä, kuten puremalihaksesta epämukavuutta tai TMJ kipua.

Kun henkilö, jolla on REM-unen käyttäytymisen häiriö (RBD), halvaus, joka normaalisti tapahtuu REM-unen aikana on puutteellinen tai puuttuu, jolloin henkilö “näytellä” hänen unelmansa.

Vuorokausirytmin häiriöt ovat häiriöitä henkilön vuorokausirytmin – annettu nimi on “sisäisen elimen kello”, joka säätelee (noin) 24-tunnin sykli biologisten prosessien eläimiä ja kasveja.

Non-24-Hour Sleep-Wake Disorder on tietynlaista vuorokausirytmin häiriö, joka on erityisen yleisiä sokeita. Henkilöt, joilla on N24 voivat itse vähitellen nukkumaan myöhemmin joka ilta ja herääminen myöhemmin joka päivä, kunnes heidän unen aikataulu saa kääntää kaikki päin.

Säännöllinen raajan liikehäiriö (PLMD) on unihäiriö ominaista rytminen pakkoliikkeet unen aikana.

Hypersomnia, tai liiallinen uneliaisuus, on tila, jossa henkilö on vaikeuksia pysyä hereillä päivällä. Ihmiset, joilla on hypersomnia voi nukahtaa milloin tahansa – esimerkiksi työpaikalla tai he ajavat.

Oletko koskaan tuntenut olit hereillä mutta eivät kykene liikkumaan? Olet ehkä jopa tuntenut pelkää mutta ei voinut soittaa apua? Tätä tilaa kutsutaan nukkua halvaus.

Uneen liittyviä syömishäiriöitä on ominaista epänormaali syömisen malleja yön aikana.

Vuorotyö unihäiriö on univaikeuksia, koska et työskennellä yötä pyörivä vuorossa. Voit myös ehkä ole tätä ongelmaa, jos sinulla on ongelmia pysyä hereillä tai hälytyksen, kun on tarkoitus työskennellä muutos.