Vaaroista mustan (neutraali) henna

Jos näet kaupassa tai pilttuu tarjoaa maalata musta tatuointeja iholle, älä houkutusta saada. Se voisi jättää sinut arpinen elämän ja laittaa sinut vaarassa hengenvaarallisen allergisen reaktion.

Usein kutsutaan “musta henna” tai “neutraali henna” tatuoinnit, nämä kuviot maalattu iholle ovat helposti saatavilla ulkomailla. Ne voivat olla saatavilla Isossa-Britanniassa, festivaaleilla ja messuilla, ja ostaa verkossa.

Mutta musta tahna käytetään näissä väliaikaiset tatuoinnit voivat olla suuria määriä kemiallista väriaine niin voimakas ja myrkyllinen, että se on laitonta käyttää sitä iholla tällä tavalla.

Riskit musta henna hajallaan tahna ainesosat – erityisesti kemiallisia kutsutaan parafenyleenidiamiini (PPD).

Riskit “musta henna”

Vaikka PPD voidaan laillisesti käyttää hiusväreissä EU, tämä käyttö on tarkasti valvottua.

Tohtori Chris Flower pääjohtaja kosmetiikka ja hajuvesivalmisteiden ry, kertoo: “PPD on turvallisesti ja laillisesti käytetty kestohiusvärien jossa selkeät ohjeet annetaan, ja jos suurin äänen voimakkuus määräytyy lain. Mutta musta henna sisältää usein PPD korkealla tasolla, jolloin saatiin tumma väri nopeasti.

Kun iholle muodossa musta henna väliaikainen tatuointi, PPD voi aiheuttaa kemiallisia palovammoja ja johtaa allergisiin reaktioihin.

Real Henna, joka on yleensä turvallista käyttää, on oranssi väri, punainen tai ruskea sävy siihen.

Tohtori Flower sanoo, että kaikkien pitäisi olla epäluuloinen musta “tatuointeja”.

Real Henna ei ole koskaan musta, mutta on oranssi-ruskea “, hän selittää.” Jokainen hyvin tumma väliaikainen tatuointi tulee hoitaa varoen.

Miten kertoa, jos se on todellinen henna

Lisa Bickerstaffe British Skin Foundation suostuu. “Tarkista väri jos tuote on kuvattu” henna ‘ “, hän sanoo. “Henna on oranssinpunainen väri, joten jos tarjotaan väliaikainen tatuointi” musta henna “, se ei ole oikeastaan ​​totta henna. Jos olet epävarma, pysy poissa.

Sekä Flower ja Bickerstaffe neuvoo lukemisen ainesosaluetteloon. Vältä tuotetta, jos se luettelee PPD tai parafenyleenidiamiini. Mutta vaikka tämä ei ole tae turvallisuudelle ainesosa lista saattaa olla täsmällisiä tai kattavia.

Jos ei ole ainesosaluetteloa, älä käytä tuotetta.

Kaikilla ei ole reaktio musta henna, mutta se voi olla tuskallista, jos teet.

Merkit vaihtelevat epämukavuus, kuten polttaminen tai pistely, tuskallinen kirvely, turvotus, punoitus ja rakkulat iholla “, sanoo tohtori Flower.” Tämä voi tulla hyvin vakava ja johtaa pysyvään arpeutuminen ihon ääriviivat tatuointi .

Kemiallisia palovammoja PPD

Jos saat tällaisen reaktion, ota heti yhteys lääkäriin ja kertoa heille, mitä on tapahtunut.

“Mainitse jos tämä on ensimmäinen kerta, kun on ollut niin tatuointi, tai jos sinulla on ollut yksi ennen, ja onko olet joskus ollut reaktio hiusvärin aikaisemmin”, kertoo tohtori Flower.

“Luultavasti hoidetaan kemiallisia palovammoja ja mahdollisesti allergisia reaktioita.”

Jos reaktio jatkuu tai pahenee, mene takaisin lääkäriin, sillä maalatun alueen voi myös saada tartunnan.

Ja se ei ole vain mustaa hennatatuointeja saatat olla allerginen. Bickerstaffe varoittaa: “Reaktio voi johtaa kosketusihottumaa ja voi tarkoittaa, että iho on alttiimpi reagoivat muihin PPD tuotteita, kuten hiusten värjäykseen, tulevaisuudessa.”

Lue Katy n allerginen reaktio hänen musta hennatatuoinnista.

Sen lisäksi, että kipu ja mahdolliset arpia reaktiona musta hennatatuoinnista, on olemassa todellinen riski saada herkistyneet PPD.

Becoming herkistyneet PPD

Tämä tarkoittaa, että jos joutuvat kosketuksiin PPD uudelleen tulevaisuudessa, jopa vuosia myöhemmin, voit olla hyvin vakava allerginen reaktio. Allergisia reaktioita voi pahentua ajan myötä, ja et ehkä edes ymmärtää olet herkistyä.

Tämä tapahtui brittiläinen nainen, joka kuoli traagisesti vuonna 2012 kärsittyään paha allerginen reaktio hiusvärin, että hän oli käyttänyt aikaisemmin.

Kuolemansyyntutkimusmenettelyjä osaksi Julie McCabe kuolemasta kuullut, että viisi vuotta aikaisemmin hän oli ollut musta hennatatuoinnista ulkomailla. Sen jälkeen hän oli käyttänyt hänen säännöllinen hiusvärin useita kertoja ja kokenut joitakin reaktioita, kuten kutinaa ja ihottumaa. On traagista, edellisen kerran hän käytti hiusvärin, hän oli erittäin vakava anafylaktinen reaktio ja kuoli.

Tällainen vakava reaktio on harvinainen, mutta se on mahdollista vaaraa.

“Jos on ollut reaktio musta henna väliaikainen tatuointi, on varsin todennäköistä, olet tullut allerginen PPD, ja sinun tulisi olla erittäin varovainen ennen kuin väritys hiukset,” neuvoo tohtori Flower.

Vaikka et ole ollut reaktio tällaiseen tatuointi, et tiedä jos olet herkistynyt PPD, joten voisi reagoida seuraavan kerran kun kohtaat sen – esimerkiksi hiusten väriaine.

Sinun on noudatettava hiusvärin ohjeet huolellisesti, etenkin Allergia- Alert Test.

Bickerstaffe neuvoo saada testattu nähdä, jos olet herkistyä PPD. “Jos iho reagoi musta henna, sitten hakea neuvoja ja lapputestillä lääkäriltä tai ihotautilääkäri”, hän sanoo.

Katso etiketissä

Laastari testi auttaa määrittämään, onko reaktio johtui PPD ja onko sinun tulisi välttää hiusvärin. On epätodennäköistä, voit käyttää hiusvärin uudelleen reagoivat musta henna.

PPD esiintyy myös muita kohteita, kuten kumit ja musteet, joten jos sinulla on odottamaton reaktio jokapäiväisiä tuotteita ja hakeutuvat hoitoon, kerro lääkärille tai apteekkiin herkkyytesi PPD.

Allergia testit hiusvärin

Jos tiedät olet herkistyä PPD, älä käytä mitään hiusvärin sisältäviä PPD, tai vastaavia väriaineita, kuten p-tolueenidiamini (PTD).

Jos aiot värjätä hiukset, tohtori Flower selittää mitä etsiä etiketissä: “nimi hiusvärin on lueteltu ainesosa luettelo pakkauksessa – varoa p-fenyleenidiamiini tai Tolueeni-2, 5-diamiini.

Se on myös lakisääteinen vaatimus, että kaikki tällaiset hiusvärejä Euroopassa sanoa “Sisältää fenyleenidiamiineja ‘tai’ Sisältää fenyleenidiamiineja (tolueenidiamiinit) ‘etiketissä, ja nämä on vältettävä.

Jokainen hiusvärin tuote Britanniassa on annettava tietoja Suoritettuaan Allergia Alert Test, onko sinulla on reaktio väriaine. Tämä olisi tehtävä ennen jokaista käyttökerralla hiusvärin, vaikka olet käyttänyt väriaine ennen.

Jos reagoida allergia Alert Test, et saa mennä ja värjää hiukset, ja ota yhteyttä valmistajan “, sanoo tohtori Flower”. Vaikka se ei vaadi ihotautilääkäri vahvistaa diagnoosin allergiaa tai herkistymistä PPD, joka on reaktio joko mustaa väliaikainen tatuointi tai allergia Alert Test ei saa jättää huomiotta.

Oma musta hennatatuoinnista jätti kamala kestävän perinnön ‘

Palvelut lähelläsi

Tulee Careline tai auttava numero hiusvärin Pack voit soittaa. “Tämä tarkoittaa, että valmistaja on tietoinen siitä, että joku on kokenut reaktio heidän tuotteensa”, kertoo tohtori Flower.

Ne voi sitten selvittää tarkemmin, mitä toimia ottamaan ensi, joka luultavasti liittyy yhteyttä lääkäriltä.

Suojaa ihoa ja silmiä

Lääkäri voi kirjoittaa lähetteen ihon asiantuntija, kuten ihotautilääkäri, joka voi diagnosoida syy, neuvoja miten käsitellä sitä ja auttaa välttämään tulevia reaktioita.

Työkalut edistäminen

Jos olet ollut musta väliaikainen tatuointi aikaisemmin, yritä olla huolehtimatta. Ei ole toista, ja muista noudattaa ohjeita, erityisesti Allergia Alert Test, jos käytät hiusvärin.

Kannattaa muistaa, että allergisia reaktioita voi pahentua ajan myötä. Tämä tarkoittaa, että vaikka sinä tai lapsesi on ollut lievä reaktio aikaisemmin, mahdollisten tulevien reaktio voisi olla vaikeampia.

Jos et ole ollut tällaista tatuointi aikaisemmin, pitää sen sellaisena.

Älä koskaan on musta henna väliaikainen tatuointi “, sanoo tohtori Flower”. Ja vaikka kuinka lapsesi kiusata teitä, ei koskaan anna heille on yksi joko.

Katy Borluvie ollut allerginen reaktio musta henna väliaikainen tatuointi hän sai lomalla. Hän sai selville kantapään kautta laittomasta ainesosat hänen tatuointi.

Olin huomannut tasaista ihmiset vierailevat tatuointi pilttuu altaan Gambian “, sanoo Katy.” Olen juuri tehnyt mielijohteesta-of-the-hetki päätöstä saada melko kuvio piirretään musta henna alla minun solisluu. Luulin, että se näyttäisi todella mukavaa.

Se oli päätös nyt pahoillani, koska en tiennyt mitä seurauksia sillä voi olla.

Tatuoija maalattu suunnitteluun Katy halunnut, mutta heti hän tunsi polttavaa tunnetta ja tunsi jotain oli vialla. Hänen ihonsa rakoille pian sen jälkeen. “Se oli erittäin tuskallinen ja herkkä, ja näytti kauhea”, sanoo Katy.

En tajunnut, että musta tahna musta henna voivat sisältää myrkyllisiä ainesosia kuten PPD. En ollut koskaan edes kuullut, että mitä on musta henna – jutut anna heidän laittaa suoraan kiinni ihoni – voi olla todella vaarallista.

Oli PPD Katy n väliaikainen tatuointi ja hän kehitti allergiaa kemikaalia. Hänellä oli näkyvä arpi seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Katy sanoo: “Käytin väri hiukseni koko ajan, mutta koska olen nyt allerginen PPD, olen liian peloissani koskaan väri hiuksiani taas. En halua saada tällaisen reaktion, joka minun päänahan .

Oma reaktio tatuointi ei ole vaikuttanut terveyttäni muilla tavoin, mutta olen todella järkyttynyt, että typerä hieman loma hauskaa osoittautui kaikkea muuta. Oma musta hennatatuoinnista piti olla väliaikainen juttu, mutta se on jättänyt hirvittävän pysyvän perinnön.

Katso Katy puhua hänen musta hennatatuoinnista ja kuulla asiantuntijoita tämän videon Cosmetic ja hajuvesivalmisteiden Association.

Palvelut

Sijainti

15/04 /

15/04 /

Miten suojautua auringon vaurioita (myös solariumit) ja vähentää riskiä sairastua ihosyöpään

Selvittää, onko moolia on tarkistettava

Opi tunnistamaan yhteisiä ihosairauksiin