yksinäinen keuhkokasvaimen – aihe yleiskatsaus

Yksinäinen keuhkokasvaimen (SPN) on epänormaali kasvu keuhkoissa. Usein henkilö, joka on SPN ei ole hengitystieoireita. Rintakehän röntgen- tai CT-tehty muusta syystä tavallisesti havaitsee SPN.

CT tavallisesti tehdään auttaa selvittämään kasvu, muoto kyhmy, ja kuvio kalkkeutumisen kyhmy auttaa tunnistamaan onko syöpä. Positroniemissiotomografia (PET) skannaa tutkitaan selvittää ne voivat auttaa erottamaan noncancerous ja syöpä SPN.

Yleensä mitä suurempi SPN, sitä todennäköisempää on olla syöpä. Lääkäri voi käyttää todennäköisyys syövän (PCA) taulukon avulla selvittää riski, että SPN on syöpä. Sitten hän voi suositella seurannan testaus biopsia tai säännöllinen TT tai, jos se on hyvin todennäköisesti SPN on syöpä, lääkäri voi ehdottaa selvittämällä sen vaiheessa ja poistamalla sen kirurgisesti.

Seuraavassa taulukossa on esitetty, kun yksinäinen keuhkokasvaimen todennäköistä tai ei todennäköisesti ole syöpää. Mikään näistä ovat totta kaikissa tapauksissa, mutta nämä tekijät käytetään auttamaan päättämään lisätestejä tai hoitoa tarvitaan. 1